Dansk Håndbold Forbund er gået på kompromis med deres normale regelsæt i ansættelsen af Nikolaj Jacobsen som ny herrelandstræner. Håndboldforbundet har aldrig tidligere haft en træner, som skulle dobbeltjobbe, men det bliver nu tilfældet med Jacobsen, der i de to første år af sin kontrakt med DHF fortsætter som cheftræner i Bundesligaklubben Rhein-Neckar Löwen.

Det kan umiddelbart undre, når kvindelandstræner Klavs Bruun Jørgensen tidligere er blevet afvist af DHF, da han ytrede ønske om at få et klubjob ved siden af tjansen som landstræner.

Derfor vækker DHFs kursændring da også interesse hos Klavs Bruun.

»Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg stadig synes, det kunne være interessant at træne en dameklub ved siden af. Det er vigtigt at sige, at jeg er - og har hele tiden været - glad for det job, jeg har, og det er ikke sådan, at det nu er noget ultimativt krav fra min side, at jeg skal have et klubhold. Jeg kommer ikke bare til at stille mig på bagbenene og sige, at fordi Nikolaj får lov, så vil jeg partout også have det,« siger han og tilføjer:

»Men som jeg også tidligere har sagt, så risikerer man bare at gå og blive lidt træner-rusten, når man ikke har håndbold inde under neglene hver dag i form af træning eller kamp. En ting er at se video og kigge på enkelte spillere, men noget andet er at have den daglige gang nede på banen. Jeg synes, det er en fordel, specielt når man som mig er meget praktisk anlagt.«

Klavs Bruun understreger dog, at på grund af den forestående EM-slutrunde, der begynder mandag for Danmarks vedkommende, har han ikke tænkt sig at gøre noget ved sagen lige nu.

»Umiddelbart er alt det her selvfølgelig en snak, jeg vil tage med forbundet, men det er først noget, jeg vil gøre efter EM. Det er det, der er mit fokus nu,« siger Klavs Bruun, som påpeger, at hans skæbne også kan afhænge af, hvilken person DHF ansætter til det ledige job som sportschef.

»Om det kan lade sig gøre eller ej, kommer jo nok også an på, hvilken sportschef vi får. Om det er en, der er en meget administrativ type, eller det er en med en stærk håndboldfaglighed. Hvis det er det sidste, så kan han eller hun jo måske tage nogle af de opgaver, der normalt ligger hos en landstræner. Men det er spekulationer, og de ting må man jo diskutere. Det skal bare ikke være lige nu.«

Umiddelbart er der dog ikke den store opbakning til idéen i DHF, hvor generalsekretær Morten Stig Christensen foreløbigt skyder beslutningen hen til netop den sportschef, der endnu ikke er blevet ansat.

»På nuværende tidspunkt har vi en aftale om det modsatte med Klavs Bruun, og den kommer vi ikke til at lave om på lige nu. Jeg vil ikke udelukke noget. Men lige nu har Klavs Bruun og kvindelandsholdet en spændende opgave i form af EM-slutrunden i denne her måned. Så må vi senere se på alle de ønsker, Klavs Bruun måtte have, og til den tid håber jeg, at der er en sportschef på plads, som skal kigge på det sammen med Klavs,« lyder det fra Morten Stig Christensen.

Andre læser også