Lyt til artiklen

Håndboldspilleren Kristján Örn Kristjánsson kæmper med udbrændthed og har fået orlov af sin franske klub PAUC.

Dermed er han den anden håndboldspiller på topplan i den seneste tid, der trækker stikket på grund af mental udmattelse. Den danske stjerne Mikkel Hansen er i øjeblikket sygemeldt i Aalborg Håndbold med stress.

Islandske Kristjánsson var ligesom Hansen med til det netop overståede VM i Sverige og Polen, men da han kom retur til klubben, måtte han sande, han måtte trække stikket. Han var slet og ret udbrændt. Det skete efter dialog med klubbens lægestab og en psykolog.

Og islændingen forstår udmærket godt, hvorfor han selv og Hansen har gjort, som de gør.

Den islandske Kristjan Örn Kristjansson har kæmpet mentalt og tager nu en pause.
Den islandske Kristjan Örn Kristjansson har kæmpet mentalt og tager nu en pause. Foto: Adam Ihse
Vis mere

»Man er altid i en situation, hvor man skal give hundrede procent til alt. Jeg forstår udmærket Mikkel Hansen. At pleje psyken er lige så vigtig som den fysiske del,« siger han til det islandske medie Visir.

»At spille for det islandske landshold var et stort øjeblik i mit liv og i min karriere, og jeg tror, at jeg havde lidt en nedtur efter det. Så kom jeg tilbage til min klub, og nogle problemer, der tynger mig lidt. Det bedste i situationen var at holde lidt fri og se, om det bliver bedre,« siger islændingen.

Han siger, han kun har mødt opbakning fra sin klub – selvom træner Thierry Anti nok helst ser ham i aktion snarest.

»Forholdet til træneren er lidt i en mærkelig tone i disse dage. Han vil selvfølgelig have mig til at spille, når jeg er en nøglespiller. Men som bestyrelsen har forklaret mig, står de bag mig hundrede procent og giver mig den tid, jeg har brug for,« siger han.

Kristjánsson har spillet i Frankrig siden 2020.