Et stærkt svækket islandsk landshold leverede en pragtpræstation og spillede Frankrigs favoritter ud af banen.

Frankrigs OL-guldvindere kan komme i knibe, når pladserne i semifinalerne skal fordeles i Danmarks mellemrundegruppe ved EM i håndbold.

Franskmændene led et forbløffende nederlag på hele 21-29 til et stærkt svækket islandsk landshold, der i arenaen i Budapest leverede en af turneringens mest bemærkelsesværdige præstationer.

Holder Island og Danmark kadencen i de kommende kampe, vil Frankrig være tvunget til at slå danskerne stort i sidste spillerunde på onsdag.

Alene nederlaget er en gedigen overraskelse. Men et tab i den størrelsesorden er et dediceret chok. Ikke mindst når man tager Islands umulige situation i betragtning.

Allerede i torsdags mod Danmark manglede islændingene seks spillere. Siden sluttede playmakeren Janus Smarason og stregspilleren Arnar Freyr Arnarsson sig til det stadigt voksende kontingent af coronasmittede profiler.

Det underlige var, at de mange afbud ikke kunne ses på banen, hvor Islands præstation i de første 30 minutter tangerede det sensationelle.

Båret af bagkædens eneste tilbageværende topnavn, Ómar Ingi Magnússon, udspillede islændingene de franske storfavoritter efter alle kunstens regler.

17-10 stod der på måltavlen ved halvtid. Og landstræner Gudmundur Gudmundsson lignede en mand, der var forbavset over, hvor godt hans slagplan virkede mod den prominente modstander.

Franskmændene spillede helt uden tempo og fantasi. Og den sløje præstation kan næppe kun forklares ved fraværet af den smittede playmaker Kentin Mahé og landstræner Guillaume Gille.

De fik skruet lidt op for blusset efter sidebyttet, men var stadig rådvilde i offensiven. Ti minutter inde i anden halvleg førte Island stadig med syv mål.

Efter otte scoringer i første halvleg gik gassen en smule af den storspillende Magnussen efter pausen, og Islands angrebsspil var ikke længere helt så velsmurt.

Men i målet sørgede GOG-keeper Viktor Gísli Hallgrímsson med en stor præstation for, at der aldrig kom spænding i kampen.

Meget passende sluttede den unge målmand med at klare et fransk straffekast, da tiden var udløbet.

Tidligere på dagen leverede Holland også en overraskelse i samme mellemrundegruppe. Hollænderne besejrede Montenegro med 34-30.