Der burde ikke være en eneste tilskuer. Men det var der.

VM for håndboldherrer i Egypten har fået en forfærdelig start omgærdet af coronakaos.

Først trak USA og Tjekkiet sig efter coronaudbrud på holdene, siden blev coronaprotokollerne kritiseret af blandt andet Danmark og Norge, og under åbningskampen mellem Egypten og Chile var den tilsyneladende gal igen.

For VM skal afvikles uden tilskuere, men alligevel var der flere hundrede tilskuere spredt rundt i hallen, lød meldingen fra blandt andet TV 2's kommentatorer Thomas Kristensen og Bent Nyegaard under kanalens udsendelse af kampen.

Flere hundrede tilskuere var til stede rundt i hallen i Cairo, selvom VM-slutrunden skal afvikles uden tilskuere.
Flere hundrede tilskuere var til stede rundt i hallen i Cairo, selvom VM-slutrunden skal afvikles uden tilskuere.
Vis mere

Og billeder fra hallen – Cairo Stadium Sports Hall – bekræfter det. Her kan man se flere tilskuere med egyptiske flag og T-shirt med flag.

Der er under normale omstændigheder plads til cirka 17.000 i hallen.

B.T. har kontaktet IHF – det internationale håndboldforbund – for at få et svar på, hvorfor der var så mange mennesker til stede under Egyptens kamp.

I en mail skriver forbundets presseafdeling:

'De tilstedeværende i hallen var frivillige samt akkrediterede personer fra den lokale organiseringskomité,' lyder det uden et konkret svar på, hvorfor der var så mange tilskuere.

I første omgang var der lagt op til, at 20 procent af hallernes kapacitet skulle dækkes af tilskuere, men det ændrede man i sidste øjeblik efter en appel fra blandt andet det danske landshold, der var bekymret for sikkerheden og smitterisikoen.

I den officielle pressemeddelelse skrev IHF:

Tilskuerne holdt afstand, men der var absolut intet meldt ud om deres tilstedeværelse.
Tilskuerne holdt afstand, men der var absolut intet meldt ud om deres tilstedeværelse. Foto: MOHAMED ABD EL GHANY
Vis mere

'Alle parter er kommet til den forståelse, at VM skal afholdes uden tilskuere (bortset fra medier og ambassaderepræsentanter fra de deltagende hold) for at passe på alle deltagere i slutrunden,' skrev man.

Egypten vandt åbningskampen 35-29.