Det er endnu uvist, om alle de danske spillere fortsætter på landsholdet efter guldtriumfen ved VM for herrer på hjemmebane.

Indtil videre har landstræner Nikolaj Jacobsen givet spillerne lov til at gå og fornøje sig over den nye titel som verdensmester, inden han afkræver dem et svar.

Men den danske guldmager forklarer, at han inden den næste samling i april, der byder på EM-kvalkampe mod Montenegro, skal snakke 'fremtid på landsholdet' med flere af de danske profiler.

»Nu er der jo nogen af dem, som allerede har udtalt på tv, at de fortsætter. Og så har jeg bestemt, at jeg synes, folk skulle have fred og ro til at glæde sig og være stolte af det, vi har præsteret i januar. Og så skal jeg på et tidspunkt have en snak med folk, inden vi mødes,« siger Jacobsen og fortsætter:

Coach Nikolaj Jacobsen of Denmark with the trophy and gold medal after the men's IHF Handball World Championship gold medal match between Denmark and Norway in Herning, Denmark, Sunday, Jan. 27, 2019.
Coach Nikolaj Jacobsen of Denmark with the trophy and gold medal after the men's IHF Handball World Championship gold medal match between Denmark and Norway in Herning, Denmark, Sunday, Jan. 27, 2019. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Jeg har ikke fornemmelsen af, at der er nogen, der stopper. Ud over Hans (Lindberg, red.), der måske tænker lidt over tingene lige nu. Men jeg har ikke en fornemmelse af, at resten af dem går med de tanker.«

»Man skal også huske på, at der er et OL om halvandet år. Og vi er kvalificeret nu, efter vi vandt VM. Vi skal ikke ud og spille en eller anden kval-turnering. Og det er helt klart også en bonus for spillerne. Det gør jo også, at vi kan tage det lidt mere roligt i sommeren 2020 og ikke skal bruge 14 dage på en OL-kvalturnering for overhovedet at komme med,« siger Nikolaj Jacobsen.

Du krævede, at folk skulle binde sig til VM 2019, da du begyndte som landstræner, så det er vel oplagt, at du nu forlanger, at man er med indtil OL 2020, hvis man vil være en del af landsholdet fremover?

»Ja, det tror jeg. Jeg tror også, det kommer lidt naturligt. Der er måske flere, der tænker 'okay, så er det måske nu, at det er tiden at stoppe' efter et OL. Men omvendt - hvis man er frisk og fit, så bør alder heller ikke være nogen hindring,« siger han og tilføjer:

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Jeg har aldrig lagt skjul på, at for mig er det sgu ikke vigtigt, om du er 21 eller 38 år. For mig er det vigtigt, at du leverer på banen,« lyder det fra Nikolaj Jacobsen.

Den 37-årige veteran Hans Lindberg er umiddelbart den spiller, der – akkurat som Nikolaj Jacobsen indikerer – er det største spørgsmålstegn ud for. Men højrefløjen ved endnu ikke, om han fortsætter i rødt og hvidt.

»Der er ikke så meget nyt lige nu. På et eller andet tidspunkt skal jeg have en snak med Nikolaj. Jeg kan sagtens se mig selv fortsætte, for jeg har det vildt sjovt med at være på landsholdet, men det kommer selvfølgelig også an på, hvad han har af tanker,« siger Hans Lindberg og fortsætter:

»For mig er det en kæmpe ære at spille på landsholdet, og lysten er der stadig. Men jeg har det jo sådan, at landsholdet ikke er 'tilmeldingshold'. Det er landstræneren, der bestemmer - og han udtager de spillere, han synes, der udgør det stærkeste hold.«