Landstræner Jan Pytlick har offentliggjort navnene på de 17 spillere, der skal repræsentere Danmark ved december måneds håndbold-EM i Serbien.

Spændingen er udløst.

Ved et pressemøde i Odense tirsdag eftermiddag offentliggjorde kvindelandsholdets træner Jan Pytlick navnene på de 17 spillere, der 4.-16. december skal forsvare de danske farver ved håndbold-EM i Serbien.

Som ventet blev der ikke plads til rutinerede Trine Troelsen, Camilla Dalby og Christina Pedersen, der alle var med ved sommerens olympiske lege i London. Muligheden for at førstnævnte ville komme med var elllers oplagt, da venstrebacken Sofie Strangholt har meldt afbud på grund af en rygskade. Men i stedet blev Sofie Bloch-Sørensen, der har sine forcer i forsvaret, foretrukket.

Truppen ser således ud:

Målvogtere: Sandra Toft, Cecilie Greve og reserven Rikke Poulsen
Venstre fløj: Ann Grete Nørgaard, Mie Augustesen
Højre fløj: Kristina Bille, Louise Lyksborg
Stregspillere: Susan Thorsgaard, Marianne Bonde, Mette Gravholt
Playmakere: Kristina Kristiansen, Lotte Grigel
Venstre back: Stine Jørgensen, Pernille Larsen, Sofie Bloch-Sørensen
Højre back: Line Jørgensen, Louise Burgaard

Danmark spiller sin første kamp ved EM tirsdag 4. december i den serbiske by, Nis, mod Sverige. Herefter følger yderligere to kampe i den indledende pulje mod Frankrig og Makedonien.

De tre hold med flest point kvalificerer sig til mellemrunden, hvor modstanderne ventes at blive Norge, Serbien og Ukraine.

- Selvfølgelig tager vi til Serbien for at gøre det så godt som muligt. Men landsholdet lige nu befinder sig i en udviklingsfase, hvor vi arbejder frem mod at toppe ved VM på hjemmebane i 2015 og et halvt år senere ved OL (i Rio de Janeiro, red.). Vi kan derfor ikke garantere medaljer. Men jeg forventer en spændende EM-slutrunde, hvor vi i den indledende gruppe kan både vinde og tabe til alle modstandere, siger Jan Pytlick, der udpeger Frankrig som EM-favorit.