Landstræner Ulrik Wilbek holder pressemøde i Herning fredag d. 10 januar 2014. De danske håndboldherrer skal spille den første EM kamp på søndag. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2014)
Landstræner Ulrik Wilbek holder pressemøde i Herning fredag d. 10 januar 2014. De danske håndboldherrer skal spille den første EM kamp på søndag. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2014) Foto: Claus Fisker
Den danske landstræner Ulrik Wilbek afslørede fredag forud for søndagens EM-åbningskamp på hjemmebane mod Makedonien, at man i håndboldforbundet har været på jagt efter gamle kamprapporter for at få afklaret, om en makedonsk spiller er spilleberettiget mod Danmark eller ej.

Spilleren hedder Nemanja Pribak, og han er oprindeligt serbisk, men har for nylig fået makedonsk pas.

DHF's interesse for de gamle kamprapporter skyldes, at Pribak, der spiller i Vardar Skopje, har repræsenteret Serbien, og han var en del af det serbiske hold, der spillede VM i Sverige i 2011. Ifølge reglerne skal der gå mindst tre år, fra du har repræsenteret en nation i en landskamp, til du må spille for en ny nation.

- Der er mystik omkring ham, fordi han har spillet på det serbiske landshold for omkring tre år siden, sagde Ulrik Wilbek, der dog mangler endegyldig dokumentation for Pribaks deltagelse i den slutrunde:

- Hvis vores oplysninger er rigtige, så er han måske ikke med mod os. Så må han først være med i anden eller tredje kamp. Men vi kan ikke finde kamprapporterne, sagde Ulrik Wilbek på det danske holds pressemøde.

- Han er en god spiller, så ham vil vi gerne undvære.

Nu er IHF's kamprapport imidlertid dukket op, da en læser har fundet den og sendt den til BT. Kamprapporten viser, at Nemanja Pribak spillede for Serbien mod Australien den 16. januar under VM i Sverige i 2011. Med andre ord er der, når Danmark tager imod Makedonien søndag den 12. januar, ikke gået de tre år, som reglerne foreskriver.

Kamprapporten kan ses HER.

Makedonerne har desuden også fået nationaliseret den 38-årige højre back Renato Vugrinec, der har 187 landskampe for Slovenien, som han vandt EM-sølv med i 2004.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.