»Det var en kæmpe mavepuster.«

Kathrine Heindahl smiler nu, for tirsdag aften går en stor drøm i opfyldelse for både hende og resten af landsholdet, og den kamp bliver nok lidt ekstra speciel.

For den er på hjemmebane i Royal Arena, og det giver endelig den følelse af hjemmebane, holdet blev snydt for ved EM i 2020.

Og samtidig blev Kathrine Heindahl også selv snydt efter fem år med den slutrunde som et stort mål.

»Det hårde for mig var nok, at jeg blev valgt fra lige inden mesterskabet i 2015 (der også var på hjemmebane, red.), og så havde jeg ligesom set frem til 2020, hvor det kunne blive min tur. Og så blev det ikke alligevel,« husker Kathrine Heindahl om slutrunden i Herning, der blev spillet for tomme tribuner på grund af coronapandemien.

Det var de ærgerlige over, og spillerne var efter en periode med enorm usikkerhed i sidste ende bare glade for, der overhovedet blev spillet et mesterskab.

Samtidig var de mange restriktioner måske med til at føre landsholdet til det sted, de står i dag.

Et sted, hvor drømmen om en kamp i en stor hjemmearena går i opfyldelse.

Som det kan ses i baggrunden, var der ikke tilskuere ved EM i 2020 i Herning.
Som det kan ses i baggrunden, var der ikke tilskuere ved EM i 2020 i Herning. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Jeg tror, den slutrunde var med til at lægge nogle af de grundsten. For vi blev taget helt ned til basis spillemæssigt men også i boblen, hvor vi var tæt på hinanden, vi skulle være ekstra opmærksomme på, hvornår den enkelte skulle have plads,« siger Heindahl.

For spillerne måtte, ud over når de skulle til træning eller kamp, ikke forlade deres hoteletage, så det var ikke muligt at gå en tur eller drikke en kaffe på café, hvis der var brug for at få renset hovedet.

»Det var sindssygt ærgerligt med tilskuerne, for det var en oplevelse, vi så frem til at skulle have. Men jeg tror, hele situationen har givet os fordele senere. Det blev meget intenst, og så bragte Roslyng også det ind med, hvem er vi som personer, hvilke personlighedsprofiler er vi? Det blev måske endda dyrket i endnu højere grad, fordi der blev taget så mange ting fra os på grund af corona. Det var sindssygt hårdt, men når vi ser tilbage, tror jeg faktisk, vi fik trukket rigtig meget positivt ud,« siger Kathrine Heindahl og fortsætter:

»Men det gør også, vi glæder os helt sindssygt til, at det forhåbentlig bliver en kæmpe fest i Herning,« lyder det med henvisning til december-slutrunden, der bliver afviklet i Danmark.

Inden da gælder tirsdagens kamp mod Sverige, som landsholdet tabte til onsdag i sidste uge, og Kathrine Heindahl kan også mærke, det kribler lidt ekstra i både hende og resten af truppen.

»Jeg glæder mig meget. Da vi mødte ind i lejren, var det nok lidt det, vi så hen imod. Der bliver lidt lang tid til klokken 21, men det glæder jeg mig rigtig meget til. Der er blevet talt meget om kampen tirsdag, og også at vi ikke var helt tilfredse med aftrykket onsdag, så det har bare fået os endnu mere på dupperne for at det skal blive en oplevelse både for os og tilskuerne,« siger Heindahl med et stort smil.