En gåtur med en rolig fynsk massør har en stor del af æren for, at dansk kvindehåndbold fik sin hidtil eneste VM-triumf tilbage i 1997.

Tv2.dk har boret i det drama, der fandt sted i kulisserne under slutrunden i Tyskland, hvor det trods flere udfordringer altså endte med en dansk guldmedalje. Det var nemlig ved at gå helt galt efter den afsluttende gruppekamp mod Rusland, der endte 22-22 – et resultat, der henviste Danmark til tredjepladsen i gruppen.

Efterfølgende var landstræner Ulrik Wilbek rasende – især på holdets absolutte stjerne, Anja Andersen, der på daværende tidspunkt var verdens bedste håndboldspiller. I omklædningsrummet – foran hele holdet – udpegede Wilbek Anja Andersen som grunden til det skuffende resultat.

Det ville den temperamentsfulde håndboldspiller ikke stå model til, og hun styrtede ud af omklædningsrummet med holdets massør, Allan Poulsen - som Anja Andersen havde kendt fra barndomsårene i Odense - i hælene.

Det var langt fra første gang, at landstræneren og landsholdsprofilen var endt i denne situation, og på gåturen tilbage til hotellet kogte Anja Andersen over, men Allan Poulsen, der i dag stadig er tilknyttet fodboldlandsholdet, var snarrådig og fik med et enkelt og velplaceret spørgsmål den ambitiøse verdensstjerne til at falde ned. Det fortæller massøren til tv2.

»Vil du ikke gerne være verdensmester? Kan det så ikke være lige meget, hvad Ulrik har sagt?«

Den snedige massør Allan Poulsen.
Den snedige massør Allan Poulsen. Foto: Claus Fisker
Vis mere

Det havde Allan Poulsen egentlig ret i, måtte Anja Andersen erkende. Og på den gåtur indså hun, at magtkampen med Wilbek måtte høre op, ellers blev hun aldrig verdensmester.
Samme aften mødtes Ulrik Wilbek og Anja Andersen til et møde på hotellet. Og her fandt de to store personligheder hinanden.

»Vi er nødt til at holde sammen nu. Og hvis vi ikke kan gøre det for hinanden, så lad os gøre det for holdet,« sagde håndboldstjernen til landstræneren, og fra det øjeblik af kiggede det danske landshold sig ikke tilbage.

Danmark strøg til tops ved VM i 1997 med en knusende finalesejr på 33-20 over Norge. En stor triumf for Anja Andersen, Ulrik Wilbek – og Allan Poulsen.

Slutrunden bliver i øvrigt desværre også husket for tragedien i timerne før finalen. Her blev to danske fans stukket ihjel af en tysk tilskuer.

Andre læser også