På et tidspunkt troede han ikke, det ville ske. Og han blev spurgt så meget til det, at det blev irriterende, fordi det fyldte for meget. 

Men Hans Lindberg gjorde dét, der langsomt begyndte at ulme i underbevidstheden. 

Skrev historie, da han den 20. maj 2023 sendte det mål i kassen, der gjorde ham til den mest scorende i Bundesligaen nogensinde.

»Det var underligt. Det er en rekord, jeg for nogle år siden ikke troede var inden for rækkevidde. Lige pludselig er den det alligevel,« siger Hans Lindberg, der er mødt ind i landsholdslejren inden årets EM, hvor han bliver spurgt til det år, der netop er gået. 

Et år, der blandt andet bød på VM-guld, en skade, kontraktforlængelse med Füchse Berlin og så den rekord, der pludselig blev en mulighed.

»Så var det lidt en venteting, for den ville jo blive slået på et eller andet tidspunkt, men det blev et samtaleemne i lang tid. På den ene side blev det lidt irriterende, for jeg ville bare koncentrere mig om håndbold, og når det så endelig sker, sker det. Men det er klart, det blev måske lidt en lettelse, for det var sådan lidt … nu har jeg klaret den, videre i teksten. For mig er det også kæmpe stort. Det er en rekord, der viser, jeg har kunnet spille på højt niveau i mange år. Det er selvfølgelig noget, jeg er stolt af,« siger landsholdsstjernen.

Han peger på to ting, der gjorde, at han ikke altid troede, det kunne lade sig gøre at lave de 2.906 mål i den tyske liga, der ville gøre ham til rekordindehaveren. 

»Jeg fik frataget nogle mål i 2016 på grund af klubben jeg spillede i, Hamburg, gik konkurs. Jeg tænkte, der var alt for langt op,« fortæller han.

Hans Lindberg spiller til dagligt for Füchse Berlin.
Hans Lindberg spiller til dagligt for Füchse Berlin. Foto: Anke Waelischmiller/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Der skulle laves mange mål hvert år, og noget der også kunne spænde ben, var dåbsattesten.

»Jeg havde ikke regnet med, jeg skulle spille til nu i Bundesligaen. Jeg er 42 år. Det er også en af tingene, der kom bag på mig,« siger han.

Det var først i slutningen af sidste sæson, han begyndte at tro på, det kunne lade sig gøre. Der manglede han 'kun' at lave 80-90 mål. Rekorden var inden for rækkevidde.

»Nu skal der ske et eller andet, at jeg bliver skadet eller begynder at spille dårligt,« siger han med et skævt smil, for det var faktisk præcis det, der ramte ham.

I februar 2023 efter VM-triumfen brækkede han på uheldigvis sin højre hånd, hvilket betød adskillige ugers pause. 

Han kom dog tilbage og fortsatte den jagt, der lå i baghovedet. Men alligevel irriterede det Hans Lindberg, at det fyldte hos ham, på den måde, det endte med at gøre.

»Fra mange sider kom der fokus på det. Jeg kunne mærke, det begyndte at fylde lidt for meget i mit hoved, fordi jeg blev spurgt til det konstant. Det er, som det nu er, det er mig, der skal tackle det. Fremfor det blev en ting, hvor jeg tænkte, jeg nød det, blev det mere en lettelse. Endelig skete det,« fortæller landsholdsstjernen, der dog igen understreger, hvor stolt han er af bedriften. 

Om den bliver slået en dag, eller om hans navn får lov til at stå øverst på listen for altid, vil tiden vise.

»Det bliver i hvert fald svært. Det er jo små 200 mål om året i femten år, man skal op og lave. Det er ikke så tit, man spiller så mange år i Bundesligaen. Så det bliver da svært, men rekorder er til for at slå, så det kan da være, en gør det en dag,« siger Hans Lindberg. 

Men det er ikke noget, man 'bare' gør. Det kan han selv skrive under på.

»Jeg tror, det er svært at sætte sig for. De sidste mange sæsoner har jeg heller aldrig haft det som fokus. Det har været at opnå noget med klubben og levere hver eneste kamp. Det er også den måde, jeg gør mig berettiget i en vis alder, for ligesom når man er ung og kommer ud, skal man vise, man er god nok, det skal man også, når man er ældre, der skal man vise, det er berettiget, at klubben stadig satser på en.« 

»Det er også en del af fortællingen – jeg har haft en klub og trænere, der ikke har kigget på dåbsattesten men har kigget på, hvad jeg leverer på banen. Hvis jeg kan levere på det niveau, er der ikke grund til at stoppe.«

Da Hans Lindberg i maj lavede rekorden, lød den på 2.907 mål, men danskeren har siden bygget på, og den 10. december rundede han mål nummer 3.000. 

Han vender hjem til Danmark til sommer, og dermed kan han lige nå at udbygge rekorden endnu mere efter EM.