Elverum i de sorte trøjer i en europæisk kamp mod Naturhouse.
Elverum i de sorte trøjer i en europæisk kamp mod Naturhouse. Foto: ABEL ALONSO

Der er kog i håndboldverdenen i Norge. Eksperter og trænere er mildt sagt hidsige, efter det norske tophold Elverum med vilje lod sig få fire røde kort i en hjemmekamp mod Lillestrøm.

Kampen vandt grundspillets tophold Elverum nemt med 30-22, men undervejs fik de altså fire røde kort til Erik Toft, Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar. Det var deres andet røde kort i sæsonen, og dermed har de karantæne i den sidste kamp i grundspillet.

»Jeg må indrømme, at vi spillede på den måde, som vi gjorde, for at få røde kort til præcis de fire spillere,« sagde Elverum-træner, Michael Apelgren til Østlendingen efter kampen.

RB PLUS Et foreløbigt svendestykke for Klavs Bruun Jørgensen

»De fire spillere havde røde kort fra tidligere. Nu får de karantæne mod Halden, og så er de tilbage i slutspillet, hvor vi har brug for dem. Man får karantæne i én kamp efter hvert andet røde kort, man pådrager sig, og så valgte jeg at løse det på denne måde,« siger Michael Apelgren.

Det er set flere gange i fodboldens verden og på højeste plan, at en spiller får et gult kort med vilje for så at få en karantæne i en nem kamp og siden være klar til en sværere. Det er dog ikke med til at fjerne forargelsen blandt eksperter og trænerkolleger.

Lillestrøm, som var Elverums modstander, vil nu anmelde Elverum.

»Indholdet bliver, at det her brød med fair play og bryder med værdierne i vores sport. Samtidig får det konsekvenser for sidste spillerunde,« siger Lillestrøm-træner Stian Bjermeland til VG.

NORWskihopper

Nu har det norske håndboldforbund altså åbnet for reaktioner fra klubberne på den kamp, der vil gå over historien. For det ikke så gode.

»Det, vi har gjort, er at bede de involverede parter – klubber, dommer og delegerede – om en forklaring. De har frist til på onsdag til dette, og så tager vi stilling til det efterfølgende. Man kan mene meget om det, der er sket, men vi venter på at se, hvad klubberne siger. Jeg forstår godt, at dette skaber reaktioner,« siger Erik Langerud, der er generalsekretær i det norske håndboldforbund.

TV 2s håndboldekspert Bent Svele er helt klar i mælet og siger, at ”det er trist og pinligt”, mens også Fyllingen-træner Vidar Gjesdal langer ud efter Elverum. Og Elverum-træner Michael Apelgren er da heller ikke videre stolt over stuntet. Man han står ved det og håber på, at reglerne bliver ændret.

dø

»Det føltes på ingen måde godt, men jeg er nødt til at være kynisk gøre alt, jeg kan, for at give os bedst mulige forudsætninger for at vinde slutspillet. Det er en utrolig svær situation, men selvom jeg står inde for det, giver det mig som sagt en vældig dårlig følelse,« siger Michael Apelgren ifølge VG.

Hvad efterspillet bliver på kampen med de fire røde kort, må vi vente og se.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.