Team Esbjerg vandt en pligtsejr i Skanderborg, men er stadig afhængig af hjælp for at komme i slutspillet.

Skanderborg. Team Esbjergs danmarksmestre lever endnu i kampen om at snige sig med blandt de seks hold, der skal spille om DM-medaljerne i damehåndbold i denne sæson.

I næstsidste runde af grundspillet vandt esbjergenserne lørdag eftermiddag med 34-27 på udebane over bundproppen Skanderborg og gjorde dermed første del af arbejdet for at undgå fiaskoen.

Team Esbjerg kan dog ikke afgøre tingene selv. Ud over at slå TTH Holstebro på hjemmebane i sidste runde er esbjergenserne afhængige af, at HC Odense taber til Viborg.

I så fald vil både Team Esbjerg og HC Odense ende med 24 point, men mestrene er bedst indbyrdes.

Sejren over Skanderborg var ikke blot vital i forhold til at holde Team Esbjerg inde i kampen om slutspilspladserne.

For spillernes selvtillid vil sejren givetvis være noget værd, fordi holdet fik brudt en skrækkelig stime med fire nederlag i træk.

Vestjyderne satte sig på kampen fra start. Midtvejs i første halvleg var de foran 11-5, og ikke mindst Jenny Alm fik gang i målscoringen med fem mål alene i første halvleg.

Ved pausen stod det 16-10, og selv om det blev mere lige i anden halvleg, var udesejren ikke for alvor truet.

Tættere på end fire måls forskel kom Skanderborg ikke, og i slutfasen trak Team Esbjerg fra igen og endte altså med en syvmålssejr.

Nu er der så lagt op til en langdistancegyser i sidste spillerunde på torsdag. Her skal Team Esbjerg på hjemmebane have has på TTH Holstebro, men må også følge udviklingen i Odense-Viborg med stor spænding.

Mens både Team Esbjerg og HC Odense fortsat kan håbe på en billet til slutspillet, er sæsonen reelt slut for Randers HK efter et nederlag på 22-34 til FCM Håndbold.

Kronjyderne havde allerede inden kampen udspillet deres rolle i kampen om en plads i top-6.