Lyt til artiklen

Lars Christiansen, Nikolaj Jacobsen, Ian Marko Fogh, Jan Paulsen, Kristian Asmussen, Lars Krogh Jeppesen og Lars Jørgensen.

Bare for at nævne nogle få.

For på billedet, som den danske herrelandstræner Nikolaj Jacobsen lagde op i december på Instagram, drypper det næsten af landskampe.

»Det er skide sjovt,« griner Lars Jørgensen, da B.T. viser ham billedet under kvindelandsholdets samling i denne uge, hvor han er med i sit job som assistenttræner. Billedet er ingen tilfældighed.

For Lars Jørgensen har som bekendt også en lang og glorværdig landsholdskarriere bag sig – ligesom alle de førnævnte legender. Og to gange om året mødes de alle og mindes de gode gamle dage.

Det er den danske herrelandstræner, Nikolaj Jacobsen, der står for det. Og det er altid en succes, fortæller Jørgensen.

»Nikolaj er tovholder på to årlige arrangementer – ét om sommeren og ét til jul,« siger han og fortsætter:

»På det her billede kunne der have været endnu flere landskampe med, for der var flere, der ikke kunne. Det er pisse skægt at se dem igen og se, hvor de er henne i verden, ellers glider man jo bare fra hinanden. Jeg kunne være med en sjælden gang, fordi EM blev afholdt i november og ikke i december,« siger Jørgensen og fortsætter:

Lars Jørgensen var med til at vinde det første EM-guld for Danmark i 2008. Her med Lars Krogh Jeppesen og Kasper Hvidt.
Lars Jørgensen var med til at vinde det første EM-guld for Danmark i 2008. Her med Lars Krogh Jeppesen og Kasper Hvidt. Foto: Claus Fisker
Vis mere

»Jeg har jo en del til fælles med Lars Krogh og lidt med Kristian Asmussen og Claus Møller Jacobsen, men de andre har jeg ikke så meget daglig kontakt med, så det er skønt at se.«

»Det er en fantastisk dag, det er simpelthen så fedt.«

Jørgensen nåede selv 192 landskampe på det danske landshold fra 1999 til 2010.

Og i 2008 var han med til at sikre det danske herrelandshold sin første guldtriumf, da EM-trofæet blev sikret i Norge.