Rasmus Lauge og Veszprem måtte se sig besejret, da det fynske håndboldflagskib GOG onsdag kom på visit.

Med slid og slæb sikrede GOG sig onsdag aften en af sæsonens allerstørste skalpe.

På udebane mod den ungarske håndboldmastodont Veszprem vandt fynboerne med 37-36 i Champions Leagues gruppespil.

GOG tog Veszprem på sengen i begyndelsen af begge halvlege, og selv om ungarerne var i front ved pausefløjt, banede GOG sig vej til sejren med en mandfolkepræstation.

Veszprem-stjernen Petar Nenadic blev holdt i kort snor af et velspillende fynsk forsvar. Boglarka Bodnar/Ritzau Scanpix

Veszprem er med et hav af stjerner som Rasmus Lauge og Petar Nenadic et af de stærkeste mandskaber i Europa, men det lod GOG sig ikke kue af.

Svenske Tobias Thulin spillede et brag af en kamp i det fynske mål, mens Simon Pytlick uden at overraske var en vital magtfaktor i angrebet.

Sejren betyder, at GOG tager to vigtige point i Champions League-gruppespillet. Klubben har nu 11 point på femtepladsen.

Fynboerne kom fremragende ud af starthullet i den ungarske heksekedel.

Simon Pytlick hamrede bolden i kassen til 1-0, og få minutter senere var GOG foran med 4-0. Veszprem manglede tempo og flow i angrebsspillet, og træner Momir Ilic kaldte til timeout.

Det hjalp på det. Rasmus Lauge diskede op med to hurtige scoringer, og pludselig vendte momentum. GOG fik fire udvisninger på få minutter, og Veszprem arbejdede sig støt og roligt tilbage på omgangshøjde.

For GOG var det vigtigt ikke at gå i panik denne periode, og spillerne lod sig da heller ikke kue af det ungarske overtag. Jerry Tollbring og Emil Madsen samarbejdede om et dobbeltvip, og så var GOG foran igen.

Men Veszprems enorme bredde kom til undsætning, og ungarerne maste sig vej til en pauseføring på to mål.

Igen var GOG dog hurtigt ude af startblokken. Fynboerne scorede tre mål på de første tre minutter af anden halvleg og bragte sig tilbage i front.

Veszprem spillede ukoncentreret, GOG's kontramaskine kørte som smurt, og pludselig var der meget stille på lægterne. GOG kom foran med fire mål, inden luften igen gik af ballonen.

Veszprem fik marginalerne på sin side, og efter 18 minutter var den fynske føring udlignet. Men GOG-spillerne holdt hovederne kolde, og igen blev en tremålsføring bygget op.

Til sidst var den lige ved at blive smidt væk, men Tobias Thulin pressede en modspiller til en dårlig afslutning, og så var Simon Pytlick dygtig til at trække tiden i kampens sidste angreb.