Jan Pytlick har siden februar været trænerkonsulent i den makedonske klub WHC Vardar, og det samarbejde har indtil videre vist sig særdeles frugtbart.

Storklubben kan senere lørdag kvalificere sig til semifinalerne i Champions League. Det kræver blot, at klubben forsvarer føringen på seks mål fra første opgør med østrigste Györ.

I et interview med det internationale håndboldforbund er Jan Pytlick ikke bleg for at tilskrive sig selv en del af æren for, at Vardar nu igen er på rette vej i Champions League efter at have flirtet med et tidligt exit fra gruppespillet før danskerens ankomst.

»Jeg har selvfølgelig været med til at gøre en forskel, men vi er rigtig mange, der har gjort en indsats for at få det her til at fungere,« siger Jan Pytlick.

Jan Pytlick er med på bænken, når Vardar trækker i kamptøjet. Uden for banen disker han også op med en række taktiske dispositioner, men også her fremhæver han trænerstaben som en helhed.

»Men det (taktikken, red.) er også noget, som vi trænere gør sammen, og mit samarbejde med cheftræneren Indira Kastratovic fungerer rigtig godt. Det virker ikke til, at hun føler, at jeg er kommet her for at overtrumfe hendes beslutninger,« siger Jan Pytlick.

Jan Pytlick blev fyret som landstræner for det danske kvindelandshold efter et skuffende resultat ved EM i Ungarn i december.