Spændingen sitrer tydeligt i luften. Men det er ikke den eneste følelse, der hænger som en lille sky inden det afgørende VM-brag mod Serbien.

»Den missede semifinale sidder der stadig. Det er røvirriterende, at vi ikke fik den. Jeg troede seriøst, da vi slog Frankrig ud, at vi ville gå hele vejen og ride på en bølge,« siger Sarah Iversen ærligt.

Danmark har slået Frankrig og Holland, mens det er blevet til nederlag til Norge og Tyskland. Det sidstnævnte var tilbage i gruppespillet og betød også, at Danmark kun fik et point med over til mellemrunden.

Og derfor er det også den kamp, der stadig nager Sarah Iversen. Det lægger hun ikke skjul på, og frustrationen er da også tydelig i hendes stemme.

Sarah Iversen på pressemøde dagen inden kampen mod Serbien.
Sarah Iversen på pressemøde dagen inden kampen mod Serbien. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

»Vi står godt i forsvaret og kommer til kæmpe chancer, og vi hagler boldene ud over sidelinjen eller over mål. Hvor jeg tænker ‘for helvede - den kamp kunne bare have været så afgørende’. Eller mod Sydkorea, hvor vi er foran med fucking to mål, da der mangler fire minutter, og så ender det uafgjort. Det er sådan nogle situationer, hvor man tænker: ‘Det er fandeme bare dyre lærepenge’,« siger Sarah Iversen.

Søndagens nederlag til Norge betød, at det nu er pladsen i OL-kvalifikationen, det gælder.

Kommer den i hus, kan der trods alt sættes et flueben ved et af de store mål for årets VM.

»OL-kvalifikationen trækker det op, for ellers... Hvis vi ikke havde noget at spille for nu, ville jeg også føle, at de resultater, der var store, ville blive glemt i forhold til de dumme fejl, vi lavede mod Tyskland og Sydkorea. Jeg er glad for, vi stadig har noget at spille for. Det er trods alt stort, hvis vi får den OL-kvalifikation,« siger Sarah Iversen.

Landsholdet vandt over Holland mandag.
Landsholdet vandt over Holland mandag. Foto: CHARLY TRIBALLEAU
Vis mere

Opskriften til at få den i hus er simpel. Danmark skal slå Serbien onsdag formiddag dansk tid. Så er landsholdet garanteret en kamp om den adgangsgivende 7. plads. Glipper det, kan de kun takke sig selv.

»Det ville jo ikke være første gang. Så er det lidt samme smøre. At vi ikke rigtig kan præstere. Inden vi tog afsted, havde vi en følelse af, at det ville vi godt kunne. Hvis det skulle ende med noget fiasko-agtigt igen, vil være så surt,« siger Sarah Iversen.

Sidste år fik landsholdet adskillige lussinger. Det har ikke været tilfældet i år, ligesom holdet flere gange har snakket om at have udviklet sig meget. Men skulle OL-kvalifikationen kikse, har det så været nok?

»Jeg håber ikke, vi skal ud i sådan en situation, hvor man skal tænke sådan. Det er kun OL-kvalifikationen nu, jeg synes er godkendt. Ellers vil jeg ikke være tilfreds med det, vi har præsteret,« siger Sarah Iversen.

Det er vel nu, I for alvor skal vise den udvikling, I har snakket om?

»Ja. Det er sidste chance,« slår Sarah Iversen fast.

Kampen mellem Danmark og Serbien bliver spillet onsdag klokken 10.00 dansk tid, og du kan følge den LIVE her på bt.dk. Inden da kan du også følge opgøret mellem Holland og Sydkorea, som har betydning for Danmark.

For smider hollænderne point, får Danmark med en sejr over Serbien kampen om 5. og 6. pladsen, hvilket også betyder, at OL-kvalifikationen i så fald vil være sikret.