Der er stadig lang vej igen, før det kvindelige danske håndboldlandshold er i noget, der minder om EM-form. Det blev slået fast med syvtommersøm i forberedelseskampen i Golden League-turneringen mod Frankrig. Især angrebsspillet voldte store problemer.

Åbningskampen i turneringen sluttede med et dansk nederlag på 22-19. Og det ærgrede landstræner Jan Pytlick.

- Vores målmand ser fin ud. Rikke (Poulsen, red.) har nogle fine redninger. Forsvaret står egentlig også, hvor de skal. På papiret er det godkendt at lukke 22 mål ind. Men det er ikke godt nok i angrebsspillet. Vi udfordrede ikke nok og kommer til at slås for meget. Det bliver lidt for stresset, lød hans vurdering umiddelbart efter kampen.

Kristina Kristiansen og resten af  Jan Pytlicks udvalgte spillere indledte ellers kampen i et hæsblæsende tempo og bragte sig efter fire minutter foran 3-0. Generelt virkede det i de første 10 minutter til, at Frankrig kunne løbe ind i en gevaldig øretæve.

Men så begyndte Pytlick at skifte ud. Det gav straks usikkerhed inde på banen, hvor spillerne i flere situationer manglede beslutsomhed og spillede bolden til siden i stedet for at gå direkte mod mål. Derfor kom franskmændene bedre med og var kun bagud med 9-10 ved pausen.

I anden halvleg kom danskerne op i gear igen, og især Kristina Kristiansen viste på hjemmebanen i Holstebro nogle af de takter, der gjorde hende til en nøglespiller på det hold, der for knap et år siden løb med VM-bronzen.

Men ved stillingen 17-14 i dansk favør kom der igen grus i maskineriet. Et par personlige fejl gav franskmændene chancen for at komme med i kampen igen. Først udlignede de til 17-17, og få minutter senere bragte Les Bleus sig foran med 20-19.

Danskerne havde flere muligheder for at udligne, men det blev ved en 22-19-sejr til Frankrig.

Danmark mangler stadig to kampe i Golden League.