Der er drama i kulissen ved dette års EM i håndbold for kvinder.

Både Frankrig og Sverige raser over kampprogrammet, som de mener, er helt urimeligt.

For som arrangør har Danmark fået lov til at spille sine kampe i mellemrunden fredag, søndag og tirsdag, mens Frankrig spiller både torsdag og fredag – altså to dage i træk.

Og det gør den franske landsholdstræner, Olivier Krumbholz, rasende:

»Jeg forstår ikke, det er på den måde. Jeg forstår simpelthen ikke det her program. Undskyld, men ifølge mig er det ikke det rigtige,« siger den franske landstræner på pressemødet efter mandagens kamp, hvor Frankrig besejrede Danmark med 23-20.

Kampprogrammet er blevet tilrettelagt, som det er, fordi Danmark og Norge står som arrangører. Inden slutrunden blev det afgjort, at de to værtsnationer skulle spille eventuelle kampe i mellemrunden fredag, søndag og tirsdag. Det var for at tage hensyn til billetsalget inden slutrunden.

Men på grund af coronakrisen er det ikke muligt at købe billetter til kampen, og det gør den franske landstræner vred, at kampprogrammet så ikke er blevet lavet om:

»Ændrede de programmet? Det er helt vanvittigt. Det er en skandale. En total skandale. Det er virkelig en skam.«

Den svenske ælandstræner Tomas Axner
Den svenske ælandstræner Tomas Axner Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Vi havde en stor motivation inden denne kamp, fordi vi ville få to point mere med over, men også fordi vi ville få et bedre kampprogram ved at bliver nummer et.«

»Og jeg forstår ikke, vi har det her kampprogram. Jeg ved ikke, om det er på grund af TV, men det er så hårdt at spille to kampe på to dage. Jeg er ikke glad,« lyder det afsluttende fra landstræneren.

Sveriges landstræner, Tomas Axnér, er bestemt heller ikke tilfreds. For svenskerne havde nemlig forberedt sig på at skulle møde Montenegro eller Slovenien torsdag, men nu skal de altså først spille fredag, og her møder de ikke nogle af de to hold, men derimod Danmark:

»Er det kartoffel cup, vi spiller?«

»Jeg ved ikke engang, hvor jeg skal starte. Kan du forestille dig, at fodboldlandsholdet skal møde Holland ved VM torsdag på Santiago Bernabeu (Real Madrids hjemmebane, red.), og så får de at vide: 'Nej, det bliver Senegal fredag i stedet'. Det lyder ikke så klogt,« siger han ifølge Aftonbladet.

Sverige har dog samme fordel som Danmark, og kan glæde sig over, at de også har en hviledag mellem kampene.