Norge bankede Frankrig 29-24 efter en stærk anden halvleg. Nordmændene er klar til semifinalen.

Wroclaw: Norges håndboldherrer er overraskende klar til EM-semifinalen i Polen.

I onsdagens nøglekamp mod Frankrigs EM-favoritter vandt nordmændene 29-24. Dermed vinder nordmændene sin mellemrundegruppe, mens Frankrig er på randen af exit.

Kun en storsejr til Kroatien over EM-værten Polen i onsdagens sene kamp kan redde franskmændene en plads i semifinalen - medmindre sejren bliver så stor, at Kroatien selv overtager andenpladsen i gruppen.

Begge hold virkede nervøse i kampens første minutter, hvor der blev lavet flere fejl.

Da fejlene så begyndte at udeblive trådte Ole Erevik og Thierry Omeyer i karakter i hver ende af banen, og de to målmænd sørgede for, at første halvleg havde forholdsvis få mål.

12-11 til Norge endte de første 30 minutter, og Frankrig var på vej mod et højest overraskende EM-exit.

Derfor kunne man forvente, at franskmændene skruede op for niveauet, som holdet har gjort i flere pressede situationer under slutrunden. I begyndelsen af anden halvleg kom franskmændene da også foran, men så overtog Norge initiativet.

Første store indikation på en norsk sejr kom, da Kent Robin Tønnesen i undertal bragte Norge foran 23-19 med 11 minutter tilbage.

Siden voksede den norske føring, mens franskmændene så frustrerede ud. Til sidst havde franskmændene opgivet, og Norge vandt overraskende med fem mål.

Norges semifinalemodstander findes senere onsdag.