Med sejren på 26-25 over Tyskland er Danmark én sejr fra en EM-semifinale.

Det var hedt, intenst, spændende, nervepirrende. Men det endte med dansk sejr. Danmarks anden kamp ved mellemrunden blev helt som ventet en tæt, fysisk og intens affære. Og nu er EM-semifinalen endnu tættere på end nogensinde.

Niklas Landin havde op til Tyskland-kampen endnu ikke leveret på det høje niveau, man tidligere har set. Men det ændrede sig mod tyskerne. I hvert fald i første halvleg. Her tog Landin  straffekast, reddede langskud og forhindrede tyske kontraløb.

Danmark havde dog svært ved at leve op til den gode start. Der blev slet og ret truffet for mange dårlige beslutninger. To fejl fra Peter Balling kostede to mål, og senere hen brændte danskerne to skud på et helt tomt mål.

Det danske forsvar viste sig ellers fra sin gode side, men angrebsspillet havde svært ved at komme i gang. Det gjorde sig gældende for begge mandskaber, der gik til pausen med en tysk føring på 8-9. Hvilket i sig selv var forbløffende efter en halvleg, hvor danskerne havde alle muligheder for at trække fra.

Danmarks Henrik Toft Hansen og René Toft Hansen har fat i Tysklands Patrick Wiencek under EM kampen mellem Danmark-Tyskland søndag den 21 januar 2018. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018) Foto: Liselotte Sabroe

Det var tydeligt, at de to modstandere var velforberedte på, hvad der kom fra hver lejr. De danske og tyske spillere kender hinanden på kryds og tværs fra den tyske Bundesliga, hvor landstræner Nikolaj Jacobsen selv har sin daglige gang som træner for Rhein-Neckar Löwen.

Fra anden halvlegs begyndelse forsøgte Jacobsen at få gang i angrebsspillet ved at spille syv mod seks.

Men det fortsatte med at være uskøn, hård, fysisk håndbold, der blev spillet. Tyskerne havde til tider danskerne nede i sækken, men de rød-hvide hoveder poppede op igen og igen. Hvad de ikke leverede i æstetik, leverede de i fight og hårdt arbejde.

Mikkel Hansen trådte i karakter, da det spidsede til. Flere gode aktioner, flere gode mål. Vigtige aktioner, vigtige mål. Det var en fornøjelse at se. Og så spillede rutinerede Hans Lindberg sin bedste landskamp i Hans minde.

Til sidste lykkedes det Danmark at skabe et lille forspring på to mål, der hele tiden blev holdt ved lige.

Med sejren er den fortsatte EM-skæbne dermed stadig på danske hænder. Hvis resultaterne flasker sig, kan Danmark rent faktisk være i semifinalen allerede inden onsdagens kamp mod Makedonien.