BSV og målmand Nicklas Landin er flyttet hjemmefra, når Lars Jørgensen og AGK onsdag aften mødes i den første af to DM-finaler.
BSV og målmand Nicklas Landin er flyttet hjemmefra, når Lars Jørgensen og AGK onsdag aften mødes i den første af to DM-finaler. Foto: Christian Als

Både BSV og AGK har forladt deres normale hjemmebaner til de to DM-finaler i mændenes håndboldliga

Der er opstået flytterod før de to DM-finaler i mændenes håndboldliga. AG København har valgt at forlade Brøndby og spille sin hjemmekamp på lørdag i Jyske Bank Boxen i Herning. Og finalemodstander Bjerringbro-Silkeborg (BSV) er også flyttet hjemmefra i den første DM-finale, der spilles onsdag aften.

BSV flytter dog kun til NRGi Arena i Aarhus, og kun fordi hallen i Silkeborg er under ombygning.

BSVs træner Carsten Albrektsen ser ikke flytningen fra Silkeborg til Aarhus som en afgivelse af hjemmebanen. For han er sikker på, at NRGi Arena går i sort i aften.

- Ikke forstået sådan, at de ikke vil tænde lyset. Men der kommer mange sorte BSV-trøjer derinde i Aarhus. Det bliver vores hjemmebane, siger Carsten Albrektsen, der ikke ser det som et problem, at BSV ikke kan spille i vante omgivelser i Silkeborg.

- Vi har spillet én slutspilskamp på vores normale hjemmebane, så vi er vant til at flytte ud af huset, siger han.

Om AGKs valg af Boxen som hjemmebane, er BSV-træneren mere i tvivl. Men han tror ikke, det giver AGK nogen publikumsmæssig fordel, selv om sjællænderne efter eget udsagn er populære i Jylland.

- Boxen er svær at bedømme, hvilke type mennesker, der vil komme der. Vi har spillet fire kampe i Boxen, så det er noget, vi har prøvet før. Men hvem kommer? Jeg tror, der kommer mange fra Jylland. Og de har det nok med at holde med jyderne, mener Albrektsen, der ikke vil gå ydeligere i detaljer med sin mening om fordelen eller ulempen ved, at AGK flytter deres hjemmekamp.

- Jeg vælger at anskue det sådan, at kan vi fylde NRGi Arena med 5.000 mennesker, og kan AGK fylde Boxen med 10.000, så har vi haft 15.000 mennesker til DM-finalen. Og det er flot, synes jeg.

AGK og BSV spiller to DM-finaler efter Europa Cup-systemet. De mødes onsdag aften kl. 20.15 i Aarhus med returkamp i Herning lørdag kl. 21.00.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.