Der blæser nye vinde, når det gælder ledelse i disse år. Også i sportens verden, hvor fodboldlandstræner Kasper Hjulmand og håndboldlandstræner Jesper Jensen er blandt de, der går forrest.

Det inspirerer Niels Eriksen, der i november blev valgt som ny bestyrelsesformand i Odense Håndbold efter afdøde Jørn Bonnesen.

»Når man kigger på fodboldlandsholdet i dag, er det en anden ledelsesstil end tidligere. Kvindelandsholdet i håndbold er en anden stil. Det er i tidens ånd, at man lægger vægt på, at det ikke kun skal være godt, men også skal føles godt,« siger Niels Eriksen.

»Det var super interessant at se Jesper Jensen tackle overgangen fra tidligere landstrænere. Det er meget samtalebaseret og støttende nu. Det fornemmer jeg også med Hjulmand. Det er en del af noget større, hvor vi har fælles værdier. Det er en inspiration, og det er det, vi også vil her,« fortsætter han.

Det gælder både, når det handler om spillere og trænere, men også når det gælder klubbens aktionærer, sponsorer og administration.

Derfor vil den 48-årige advokat også have en meget inkluderende ledelsesstil, når de store beslutninger skal træffes i en af Danmarks bedste håndboldklubber.

De to første måneder har han blandt andet brugt på at besøge klubbens aktionærer i deres respektive virksomheder for at tage en snak om motivation, engagement og forventninger til hinanden.

»Det handler om, hvordan vi spiller hinanden stærke. Jeg lægger vægt på, at alles meninger bliver hørt, og at vi får truffet beslutninger på et bredt grundlag. Langsigtede planer i eliteidræt kræver en fornemmelse for det langsigtede commitment,« fortæller Niels Eriksen, der også er bestyrelsesformand i en række andre selskaber og partner i advokatselskabet Tverskov & Partnere i Odense.

Niels Eriksen var med til at grundlægge Odense Håndbold i 2008. Nu er han tilbage som bestyrelsesformand.
Niels Eriksen var med til at grundlægge Odense Håndbold i 2008. Nu er han tilbage som bestyrelsesformand. Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach/Byrd
Vis mere

Niels Eriksen vil høre alt fra sponsorer til spillere om, hvad der er godt, og hvad der kan være endnu bedre i klubben.

»I og med jeg er advokat, er det en naturlighed at høre den anden side af sagen. Alle meninger skal ikke nødvendigvis integreres på samme tid, for det er ikke ladsiggørligt. Men vi må ikke sidde som en topstyret elite og tænke, hvad tilskuerne og sponsorerne ønsker uden at høre dem.«

I forhold til spillerne mener han, at der skal være andre grunde udover de sportslige til at vælge klubben.

»Odense Håndbold skal ikke kun være et sted, man kommer, fordi vi er dygtige. Man skal også have lyst til at være her. Spillerne er unge kvinder, hvor nogle er langt væk hjemmefra. De er stærkt ambitiøse. Kan man skabe et rum, hvor det udover at være tilfredsstillende også er godt at være her.«

»Man skal have lyst til at være her, fordi det er et fedt sted, og et sted, der fylder en med glæde. Man skal føle sig beruset og opstemt af at være her.«

Det handler om at vise, at hjertet er med i projektet.

»Hvis der er hjerte med i det, skaber det et stærkere tilhørsforhold. Det skaber en mere konsistent sponsorbase og aktionærbase.«

»Hvis man kan se, det er en klub med stærke klubværdier, skaber det mere interesse for aktionærer, sponsorer, tilskuere, trænere og spillere,« siger Niels Eriksen.

Andre læser også