Stregspilleren Simon Hald fra Aalborg Håndbold kom ikke med til VM i Frankrig, hvor Gudmundur Gudmundsson udtog 16 spillere plus en ekstra indskifter.
Stregspilleren Simon Hald fra Aalborg Håndbold kom ikke med til VM i Frankrig, hvor Gudmundur Gudmundsson udtog 16 spillere plus en ekstra indskifter. Foto: Henning Bagger

Aalborg Håndbolds Simon Hald var ved godt mod, trods landstrænerens valg af VM-trup.

Simon Hald er ikke ked af at være blevet sorteret fra til VM 2017 i Frankrig, fortæller han:

»Det var egentlig ikke den helt store overraskelse for mig. Det lå lidt i kortene. Jeg vidste godt, at jeg var en af dem, der stod på vippen, så jeg havde forberedt mig på begge scenarier. Det er ikke, fordi jeg er voldsomt sur eller ked af det lige nu,« siger Simon Hald til BT.

Herrehåndbold landsholdet

Landstræner Gudmundur Gudmundsson har mandag eftermiddag udtaget 16 mand til VM i Frankrig, og den 17. spiller, der tager med til slutrunden som en eventuel indskifter, blev GOGs højre back Niclas Kirkeløkke. Der blev ikke plads til Simon Hald fra Aalborg, fordi både Toft-brødrene og Jesper Nøddesbo kom med som holdets stregspillere.

Simon Hald flere gange udpeget til 'fremtidens mand' på landsholdet, og det ser han da også selv som en god mulighed. Ambitionerne er der i hvert fald:

»Langsigtet håber og tror jeg også på, jeg nok skal få en del landskampe, men jeg er også klar over, der er et par stykker, der står et skridt foran mig nu.«

Herrehåndbold landsholdet

Holder sig klar

Stregspilleren, der måler 203 centimeter, fik at vide fra Gudmundsson, at han var en god spiller at have med til landsholdssamlingen, og han fik gode råd med på vejen til, hvordan spillet kunne forbedres:

»De var glade for at have haft mig med, og jeg havde gjort det fint til samlingen. Så snakkede vi lidt om, hvad der kunne gøres fremover, men det var egentlig bare nogle småting i både forsvarsspil og angrebsspil,« siger Simon Hald.

Gudmundur Gudmundsson har givet Simon Hald nogle gode råd med på vejen, efter han blev fravalgt til VM-truppen.

Han skal nu tilbage og træne med herreligaens nummer et, og han satser helt klart på, at det danske landshold kommer langt ved slutrunden, som for Danmarks vedkommende starter fredag.

Herrehåndbold landsholdet

»Jeg tror, det kommer til at gå dem godt. Det er nogle gode spillere, der er med, og de kommer som forsvarende OL-mestre. De kommer i hvert fald til at spille om medaljer, det er jeg ikke i tvivl om. Nu skal jeg tilbage i klubben, hvor de er startet op, og så skal jeg holde mig klar til, hvis der skulle opstå nogle skader hos de andre stregspillere på landsholdet,« siger den 22-årige håndboldkomet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.