Spanien vinder 25-23 over Rusland ved EM i herrehåndbold. Dermed må Danmark nøjes med at spille om femtepladsen fredag.

Wroclaw: Danmark kommer ikke til at spille om medaljer ved EM i herrehåndbold, men må i stedet nøjes med en kamp om femtepladsen fredag mod Frankrig - EM's to største forhåndsfavoritter.

Det står klart, efter at Spanien onsdag aften slog Rusland med 25-23 i Wroclaw.

Få timer for inden havde Danmark samme sted tabt 23-25 til Tyskland, og derfor måtte Danmark sætte sin lid til Rusland for at sikre sig en plads i semifinalen.

Russerne kæmpede for at hjælpe danskerne, men efterhånden som kampen skred frem, løb spanierne dem over ende.

Dermed må Danmark for andet år i træk - og for anden gang i lige så mange slutrunder under landstræner Gudmundur Gudmundsson - forlade turneringen uden at være blandt de bedste fire.

Ved sidste års VM i Qatar var det også Spanien, som blev bødlen - dengang i kvartfinalen.

I pausen af opgøret mellem Rusland og Spanien var der ellers et flig af et dansk håb om en semifinaleplads.

Spanien havde i de første 30 minutter virket nervøse, og det havde Rusland flere gange straffet. Ved pausen var russerne foran med et enkelt mål - 12-11.

I anden halvleg spillede Spanien sig op, og særligt fløjen Valero Rivera sørgede for, at Spanien hurtigt fik kontrol over kampen med et forspring i en periode på op til fem mål.

Fløjspilleren nåede op på 11 scoringer i alt, og det var mere end rigeligt til at blive kampens topscorer.

Med et minut tilbage var Rusland bagud med to mål og havde bolden, og dermed havde de danske håndboldherrer en absolut sidste chance for at få et mirakel på sin side med lidt russisk hjælp. Men den var der ingen af.

Rusland smed bolden væk, og Spanien kørte sejren i hus.

I den anden mellemrundegruppe leverede Kroatien til gengæld et mirakel og smadrede Polen med 37-23, hvilket var nok til at sende Kroatien i semifinalen. Kroatien skulle op og vinde med et tocifret antal mål mod EM-værten for at nå semifinalen.