FC Midtjylland var stort bagud, men arbejdede sig tilbage og skabte en tæt kamp mod Györ fra Ungarn.

Ikast. FC Midtjyllands håndboldkvinder får svært ved at få mere end to point med over i næste runde i Champions League.

Efter et 24-27-nederlag til Györ lørdag eftermiddag mangler midtjyderne kun en udekamp mod hjemmestærke Rostov-Don fra Rusland, og det ligner på forhånd en meget vanskelig opgave.

Derfor ligner det lige nu et midtjysk hold, der må nøjes med de to point, man fik for den flotte sejr over det samme russiske mandskab i Ikast tidligere på efteråret.

Midtjyderne kommer derfor til at ærgre sig over, at de ikke fik gjort arbejdet færdig i anden halvleg, hvor de havde fat i det stjernebesatte Györ-hold.

Da tingene skulle afgøres kneb det imidlertid med effektiviteten i angrebsspillet, og det er næppe til megen trøst for Kristian Kristensens tropper, at de var med til at skabe en meget spændende kamp.

Sådan så det slet ikke ud i første halvleg, hvor ungarerne kom stormende ud fra omklædningsrummet og skabte en komfortabel føring uden at anstrenge sig synderligt.

Midtjyderne havde svært ved at følge med, og det så sort ud, da Györ førte med 9-3 og senere med 10-4.

Men pludselig vendte billedet. Fem midtjyske scoringer på stribe bragte spændingen tilbage, og holdene gik til pause med en ungarsk føring på 14-12.

Den gode afslutning løftede FCM-spillerne til anden halvleg, og især Veronica Kristiansen brillerede med en lang række scoringer på sin norske landsmand Kari Aalvik Grimsbø i Györ-målet.

I det hele taget var det en stor norsk eftermiddag, fordi Nora Mørk var gæsternes altdominerende figur med hele 13 scoringer.

Ved stillingen 18-18 var midtjyderne helt inde i kampen igen, men holdet havnede kort efter i en næsten seks minutter lang scoringskrise.

Det så kritisk ud, men målvogter Sabine Englert diskede op med vigtige redninger, og to scoringer af Louise Burgaard bragte hjemmeholdet tilbage i kampen igen.

Desværre for danskerne var det, som om det havde kostet for mange kræfter at arbejde sig ind i kampen igen.

Veronica Kristiansen skød sig træt, og Grimsbø begyndte pludselig at redde bolde i Györ-målet.

Spændingen holdt til 24-25, men en midtjysk udvisning i slutfasen ødelagde de sidste muligheder.

Györ fører fortsat gruppen med otte point, mens FCM og Rostov-Don følger efter med seks. Brest er sidst uden point.