I mere end ti år har Niklas Landin optrådt i verdens stærkeste liga, men snart er det slut.

Topkampen i Bundesligaen i denne sæson er intens, og landsholdskeeperen kan meget vel ende med at vinde det tyske mesterskab for sidste gang med Kiel i denne sæson, som bliver Niklas Landins sidste sæson i tysk håndbold.

Siden 2012 har han spillet i Bundesligaen og siden 2015 for den tyske topklub THW Kiel, men snart er enden nær på det tyske eventyr.

»Vi har sådan et fint hæfte med parkeringsbilletter. Den bliver bare tyndere og tyndere, for hver gang der går. Nu kan jeg jo se, at der kun er tre kampe tilbage – og så lige en Champions League. Så fire hjemmekampe endnu. Det synes jeg ikke er super meget efter otte år. Så kommer det tæt på nu,« siger Niklas Landin til B.T.

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Fra næste sæson vender han som mange andre danske stjerner – heriblandt Rasmus Lauge – hjem til dansk håndbold. Her bliver verdens bedste håndboldmålmand holdkammerat med landsholdskollegerne Henrik Møllgaard og Mikkel Hansen.

»Nu har vi jo haft den her beslutning i lang tid, så vi har også haft god tid til at vænne os til tanken om, at vi skal hjem. Det kan jeg mærke, at det glæder vi og utrolig meget til. Vi glæder os til at komme hjem til en lidt anderledes hverdag. Ikke at skulle bruge to og en halv dag på en udebanetur. Det glæder jeg mig rigtig meget til,« fortæller Niklas Landin og fortsætter:

»At kunne tage af sted ved middagstid og komme hjem før tolv samme dag, når vi spiller udebanekampe. Det, vil jeg sige, det er meget forskelligt fra den verden, jeg kender til i Tyskland, og det er noget, som jeg næsten ikke kan huske, hvordan er.«

Rent praktisk er der en del at få styr på for Niklas Landin og konen, men det er ikke noget, som stresser den rutinerede landsholdskeeper.

»Der er kommet god styring på det i løbet af året, så der er ikke noget, der stresser os med hensyn til flytning eller at finde et sted at bo. Det er der styr på, og der har jeg haft en rigtig god kone, som også har haft styr på det.«