Cheerleader-underholdning i pausen af EM-kamp.
Cheerleader-underholdning i pausen af EM-kamp. Foto: ATTILA KISBENEDEK

Sverige og EM-slutrunden i Polen kommer bare aldrig på bølgelængde.

Først var der sagen om den svenske anførers regnbuefarvede anførerbind til støtte for homoseksuelles rettigheder. Nu handler det om de cheerleaders, der underholder i pausen af EM-kampene. SE HER:

I pausen af kampen mellem Makedonien-Serbien.

I pausen af kampen mellem Makedonien-Serbien.

I pausen af kampen mellem Polen-Serbien.

I pausen af kampen mellem Polen-Makedonien.

Og igen er den svenske anfører Tobias Karlsson kommet i uvejr. Han har nemlig sagt følgende om cheerleaderne:

»Hvilket år er vi i? Der findes jo fantastiske ting, man kan gøre i pausen. Vi burde været kommet længere,« siger Tobias Karlsson til Aftonbladet.

De kommentarer har fået liv i EM-værtslandet, og nu svarer en af de polske pause-dansere igen.

»Det her er ingen leg. Vi arbejder hårdt og kan lide at optræde for publikum. Vi er ekstremt skuffede over den svenske spillers udtalelse og føler os krænket. Vi vil gerne sige til ham, at vi er stolte over det, vi gør. Og vi føler os slet ikke som mænds legetøj,« siger Aleksandra Wojcik til polske medier ifølge Aftonbladet.

emhåndbold2014wdeewqdwrdewr

Sagen har i øvrigt vakt stor kritik i Sverige, hvor ikke kun Tobias Karlsson har været ude med kritik.

Sportbladets Johan Flinck har skrevet på Twitter og lagt et billede cheerleaderne ud: »Det regnbuefarvede anførerbind blev forbudt, men det er ikke sket for sådan noget gammelt, uaktuelt skidt.«

Hvilket også fik SVT-værten Marie Lehmann til at reagere samme sted: »Præcist, hvor træt bliver man? Det er ikke i orden.«

Den polske cheerleader Aleksandra Wojcik har ikke noget imod at optræde i meget lidt tøj.

»Når det gælder eksponeringen af den kvindelige krop er der ingen forskel set i forhold til sportsgrene som kunstskøjteløb, gymnastik, beach-volleyball og svømning. De atleter er endnu mere letpåklædte end os, og dem er der ingen, der kritiserer,« siger Aleksandra Wojcik.

I øvrigt fik Tobias Karlsson ikke lov til at spille slutrunden med sit regnbuefarvede anførerbind. Det satte EHF en stopper for, inden EM-slutrunden overhovedet gik i gang.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.