Emil Nielsen er i storform. 

Den danske keeper har storspillet i Barcelona og er nu blevet en fast del af Nikolaj Jacobsens landshold, hvor han er flyvende. 

EM-udtagelsen kommer efter et vildt efterår, hvor Nielsen har været en mur i målet. 

Men det betyder ikke, at han bliver overrendt af ivrige fans i den spanske storby Barcelona, for her kan han gå helt i fred som dansk stjerne. 

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Der er ingen tvivl om, at den største sportsgren i Barcelona er fodbold. Og de spillere kan ikke befærde sig nogen steder. Det er på et niveau, hvor jeg tror, at det sgu ikke altid er lige nemt. Men jeg kan sagtens gå i fred. Fra tid til anden bliver jeg spurgt om at få taget et billede, og det vil jeg rigtig gerne,« siger han til B.T. 

Faktisk var det noget vildere i hans tidligere klub Nantes i Frankrig, der har en stor lokal opbakning. 

»Der var lidt mere hype omkring det. Havde man spillet en god kamp, fik man mange kommentatorer - hele tiden. Begge ting er okay, og det har på ingen måde være grænseoverskridende,« siger Nielsen. 

Mens han kigger ud på den danske vinterkulde, længtes han efter de varmere himmelstrøg i Barcelona. 

Her er han blevet forelsket i kulturen. 

»Det er fantastisk. Som du måske kan høre, så kæmper jeg lidt med noget snue. Og det har jeg ikke gjort i min tid i Barcelona. Hold kæft, hvor er det hårdt at komme hjem til det her vejr, haha,« siger han med et stort smil. 

»Det er bare at nyde hver eneste dag. Det er totalt modsat, hvordan vi er i Danmark, hvor vi søger inden døre og kan tænde pejsen og hygge os. I Spanien søger man ud. Jeg har aldrig været hjemme hos mine holdkammerater, fordi det gør man ikke - vi mødes altid på et spisested eller på en bar. Det var det samme i Nantes. Når klimaet skifter, skifter kulturen også. Jeg er vild med kulturen, og jeg nyder det virkelig meget.«

Til EM danner han målmandsduo med Niklas Landin.