Norge og Tyskland i EM-semifinalen
Norge og Tyskland i EM-semifinalen Foto: JACEK BEDNARCZYK

EM-semifinalen mellem Norge og Tyskland endte højdramatisk med tysk sejr på 34-33 efter forlænget spilletid. Nu ser dramaet ud til at fortsætte uden for banen.

I hvert fald har nordmændende nedlagt protest på grund af en situation, der udspillede sig i kampens døende sekunder.

I kampens sidste angreb havde tyskerne taget deres målmand med i angrebet for at skabe overtal. Det gav gevinst med scoringen til 34-33.

Norge forsøgte sig herefter med en kontra, men før den tyske målmand var nået ud af banen, var en anden tysk målmand kommet ind fra bænken og havde placeret sig i buret. Dermed var der altså i et kort øjeblik to tyske keepere på banen, og det er et brud på reglementet.

Det norske medie VG har fanget nogle gode billeder af episoden, som kan ses via dette link.

»Det er regelbrudd. Der er ikke så meget at tænke over,« siger Kristian Kjelling, der er ekspert på norsk tv, til VG.

Selvom billederne ikke efterlader nogen tvivl om, at tyskerne havde for mange spillere på banen, tror end ikke nordmændende, som ellers er godt oppe og køre over sagen, at konsekvensen kan blive en omkamp mod tyskerne.

»Det er meget sjældent, at protester i international håndbold tages til følge,« siger dommeransvarlig i Norges Håndboldforbund, Ole Olsen, til VG.

Ved EM for kvinder i 2014 skete noget lignende. Her blev Frankrigs protest afvist. Noget tyder på, at nordmændende skal indstille sig på det samme.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.