Arbejdet er i fuld gang hos Dansk Håndbold Forbund (DHF) trods uvisheden om EM i kvindehåndbold og manglende grønt lys fra regeringen

Søndag besluttede DHF at arbejde videre mod EM, selv om den endelige godkendelse mangler - for forbundet har sit på det tørre, slår formanden fast.

»I princippet har vi ikke brug for en godkendelse, for vi følger det regelsæt, der er. Vi lever fuldt op til det hele,« siger DHF-formand Per Bertelsen.

Derfor er planlægningen af slutrunden gået ind i den sidste fase.

Per Bertelsen, formand i DHF, har arbejdet i døgndrift i den seneste uge for at stable EM på benene.
Per Bertelsen, formand i DHF, har arbejdet i døgndrift i den seneste uge for at stable EM på benene. Foto: sportxpress
Vis mere

»Vi satte de sidste ressourcer ind i går. Alt er bestilt - flybilletter til officials, dommere, delegerede. Kontrakter blev skrevet under. Vi har arbejdet med at få de sidste småting på plads i hallerne og sørge for indkvartering, og at der er hotelværelser nok. Vi arbejder benhårdt,« siger formanden til B.T.

Ifølge formanden behøver arrangørerne ikke nødvendigvis en formel godkendelse fra regeringen, så længe de lever op til reglerne under coronapandemien.

»Vi er af den holdning, at de restriktioner, der ligger for elitesport, bør være de gældende for os - i og med der jo ikke er lavet andre regelsæt. Vores protokol er jo fem til ti gange større,« siger Per Bertelsen.

»For mig at se behøver vi ikke at have noget (endegyldigt grønt lys, red.). Vi har lagt os op ad de anbefalinger, der er for elitesporten i Danmark. Vi har en nagelfast tro på, at det er dem, der er gældende - også for sådan et arrangement. Derfor kom det fuldstændig bag på os i mandags,« siger Per Bertelsen til Ritzau.

Landsholdsprofilen Mie Højlund.
Landsholdsprofilen Mie Højlund. Foto: Claus Fisker
Vis mere

Bertelsen refererer til mandag i sidste uge, hvor Norge trak sig som medvært for slutrunden, der efter planen skal begynde 3. december.

Efter Norges beslutning tilbød det danske forbund at overtage hele EM-værtskabet. Det var først her, at det gik op for DHF, at regeringen kunne få betydning for, om slutrunden kunne afvikles.

»Siden har vi manglet et svar på, at vi kan køre. Men hvis vi sætter os ned og venter på det, så når vi ikke at blive færdige, til holdene ankommer. Det kan vi simpelthen ikke. Det er ikke noget, vi bare lige gør,« siger Per Bertelsen.

»Der ville ikke på nogen mulig måde være problemer med at afvikle det her EM ud fra de anbefalinger, som vi har været vidende om - i hvert fald indtil mandag i sidste uge. Hvad der er sket efterfølgende, har jeg ingen anelse om.«

Landstræner Jesper Jensen (th.) og resten af den danske landsholdslejr begynder de sidste forberedelser til EM mandag.
Landstræner Jesper Jensen (th.) og resten af den danske landsholdslejr begynder de sidste forberedelser til EM mandag.
Vis mere

Tirsdag mødtes Folketingets idrætsordførere til møde med kulturminister Joy Mogensen (S). Her var meldingen fra en enig flok, at politikerne ikke ville stille sig i vejen for, at Danmark overtog hele værtsskabet.

Men den endelige beslutning er efterfølgende trukket i langdrag. DHF var stillet i udsigt, at der senest torsdag ville komme en afklaring, når regeringens coronaudvalg holdt møde.

Men beslutningen lader vente på sig, og Per Bertelsen fortæller til B.T., at han ikke har hørt fra ministeriet siden lørdag.

Kulturministeriet fortæller mandag formiddag, at der ikke er noget nyt at berette. Ifølge Socialdemokratiets kulturordfører, Kasper Sand Kjær, arbejdes der fortsat på at finde en løsning.

Den danske landsholdslejr møder mandag ind for at begynde forberedelserne til slutrunden.

Det er fortsat uvist, hvornår flere af de øvrige lande dukker op i Danmark. De 16 deltagende nationer bliver placeret på hoteller i Herning, Kolding og Silkeborg, hvor DHF og Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) vil etablere såkaldte coronabobler.

/ritzau/b.t./