Tidligere landsholdsspiller Jørgen Petersen (tv.) og nuværende stjernespiller på det danske landshold, Mikkel Hansen
Tidligere landsholdsspiller Jørgen Petersen (tv.) og nuværende stjernespiller på det danske landshold, Mikkel Hansen

En række håndboldeksperter har afgivet point i kåringen af Danmarks bedste håndboldspiller nogensinde, og her vinder Jørgen, Erik og Lars over Mikkel Hansen.

Mikkel Hansen har allerede fyret de første kanoner af ved dette EM, som forhåbentlig kan blive endnu en succesfortælling i historien om den 26-årige landsholdsspiller. Men selvom historien om ham allerede er god, så er der i den samlede vurdering fra ni håndboldeksperter stadig et lille stykke op til fortællingen om den trio, der deler førstepladsen.

Jørgen Petersen, der blev kaldt verdens bedste i 60’erne, Erik Veje Rasmussen og Lars Christiansen fik lige mange point, mens Mikkel Hansen indtager pladsen efter dem.

Forfatter Thomas Ladegaard forsøgte i bogen ’Bolsjedrenge og jernhårde ladies’ i 2006 at lave en top 10, som han siden har revideret lidt i. Men han har stadig Jørgen Petersen helt i top - efterfulgt af Mogens Olsen og Mikkel Hansen - og de tre har et fælles kendetegn:

- I virkeligheden er de tre spillere nok de eneste, der nærmest egenhændigt har ændret spillet. Hos kvinderne har vi kun set det med Anja Andersen og Camilla Andersen, siger Thomas Ladegaard og fortsætter:

- De er alle nogen, der har sprængt spillets rammer, fundet på nye veje i spillet, nye skudformer og åbnet spillet op på helt nye måder. Anders Dahl, Erik Veje, Lars Christiansen, Michael Fenger, Vodsgaard og så videre var alle fremragende håndboldspillere, men de spillede indenfor de kendte rammer og udfyldte dem til perfektion.

BT har bedt en række håndboldkyndige give deres helt eget bud på en top tre over Danmarks bedste mandlige håndboldspiller nogensinde. Til inspiration fik de udleveret en udvidet top 20 fra bogen ’Bolsjedrenge og jernhård ladies’. De har selv fået lov til at vælge, hvilke parametre de vægter højest i deres vurdering, og de skulle så bare uddele tre, to og ét point til bedst, næstbedst og tredjebedst samt give en kort argumentation.

INTRO-hbold

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.