Det rumænske kvindehåndboldlandshold er ramt af en dopingskandale.

»Det er helt meningsløst,« siger den rumænske landstræner, svenske Tomas Ryde.

Fire spillere i den trup, der i disse dage er tæt på afrejse til den kommende VM-slutrunde i Japan, mistænkes nu for doping.

Det drejer sig om Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Daria Bucur og Bianca Bazaliu. Alle fra samme rumænske klub: Corono Brasov. Og det er her problemet ligger.

»Spillerne fra Brasov har gennemgået et behandlingsprogram, som er blevet klassificeret som doping. Programmet er tilladt ifølge de internationale regler, men ikke de nationale,« siger Tomas Ryde ifølge Aftonbladet.

Han har allerede indkaldt reserver og har forberedt sig på en slutrunde uden kvartetten, inden det rumænske håndboldforbund senere tirsdag kommer med en endelig udmelding om sagen.

»Der er nultolerance i Rumænien over for alt, der har med doping at gøre. Landet vil ikke længere sættes i forbindelse med doping,« siger Tomas Ryde og tilføjer, at holdet er 'mentalt ramt'.

Den omstridte sag drejer sig om en form for intravenøs behandling ifølge norske VG, og skandalen kan tilsyneladende ramme andre VM-landshold.

I den Corono Brasov spiller også brasilianske Elaine Gomez og Ivona Pavicevic fra Montenegro. Også de kan se frem til karantæne og udelukkelse fra VM, hvis det rumænske håndboldforbund bruger doping-stemplet.

Rumænien er ikke i samme gruppe som Danmark ved VM, og de to hold kan tidligst møde hinanden i en eventuel semifinale.

VM-slutrunden begynder 30. november i Japan.

Danmark er ved VM i den indledende Gruppe B med Frankrig, Tyskland, Sydkorea, Brasilien og Australien - der er første modstander for det danske landshold. Du får selvfølgelig en massiv dækning af begivenhederne her hos B.T.