Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Verdens bedste … pendler?

Det er blevet anno Hansen i Aalborg. Året, hvor selveste Mikkel Hansen endelig ankommer til Aalborg Håndbold. Og selvom det først er fra til sommer, er hypen allerede enorm.

Den bedste danske håndboldspiller nogensinde bliver dog ikke Aalborg-borger, men skal i stedet pendle mellem Danmarks og Nordjyllands hovedstad. Det var Mikkel Hansens eget krav, forklarer Jan Larsen, direktør i Aalborg.

»Det er ikke hemmeligt, at Mikkel sagde, det var vigtigt for ham. Han har en familie. Som han også har meldt ud, så har hans kone et arbejde, der kræver noget tid i København. Hvis vi kunne være fleksible i forhold til det, finder vi i fællesskab en løsning. Der er vi enige om at være meget pragmatiske.«

Aalborg Håndbolds direktør, Jan Larsen, jubler stadig over tilgangen af Mikkel Hansen, selvom han skal bo i København. »Det er jo det muliges kunst.«
Aalborg Håndbolds direktør, Jan Larsen, jubler stadig over tilgangen af Mikkel Hansen, selvom han skal bo i København. »Det er jo det muliges kunst.« Foto: Henning Bagger
Vis mere

Aalborg Håndbold-direktør Jan Larsen er derfor i gang med at lege ejendomsmægler og finde en bolig, Hansen kan være i, hvis den sidste flyver er fløjet, eller familien skal have en weekend sammen i Aalborg.

»Om det er hus eller lejlighed, finder vi selvfølgelig ud af at hjælpe ham med det. Han kommer til at have bopæl både i Aalborg og København. Det er aftalen. Så skal vi bare have fundet ud af hvordan og hvorledes – men det tager vi, når vi kender vores program. Spiller vi onsdag aften hjemme og træner dagen efter, bliver han jo nok i Aalborg,« siger direktøren.

Selvom det i dansk sport er sjældent at flyve til træning, er pendlerløsningen ikke fremmed for Aalborg Håndbold, hvor eksempelvis Henrik Møllgaard tager turen til træning fra Aarhus. Den slags har også sine fordele, fortæller Jan Larsen.

»Møllgaard siger jo altid, at han bruger tiden i bilen på, at sådan en som dig ringer eller andre småting – så måske kan Mikkel også slappe i flyveren,« siger Jan Larsen om den 45 minutter lange flyvetur.

Til sommer skal Mikkel Hansen kyle kuglen for Aalborg Håndbold.
Til sommer skal Mikkel Hansen kyle kuglen for Aalborg Håndbold. Foto: ATTILA KISBENEDEK
Vis mere

»Vi træner hver dag klokken 10, så bare han er der dér,« tilføjer direktøren med et glimt i øjet. Han frygter ikke, at Hansens kommende holdkammerater vil rynke på næsen over den særlige aftale.

»Mikkel er ærekær ad helvede til, så han skal nok være skarp. Mikkel vil være en del af det her og tage noget ansvar, og så tror jeg egentlig, hans holdkammerater har det ligesom mig – hvis han er her til træning, er de sgu ligeglad med, hvordan han bor,« siger han og tilføjer, at kalendergymnastikken bliver det muliges kunst.

Jan Larsen fortryder i hvert fald ikke, at han har imødekommet stjernens krav om at bo i hovedstaden:

»Jeg har sgu heller aldrig haft mulighed for at hente verdens bedste håndboldspiller før,« lyder det stolt.

Nu venter masser af planlægning, og her skal Jan Larsen altså være med til at finde ud af, om Hansen skal til Hasseris eller bo ved Budolfi Plads. Men det kniber lidt med tiden:

»Udfordringen siden aftalen er, at vi nærmest ikke har snakket sammen. Han har ikke lige tid til i fire dage at komme forbi. Han har et travlt program, men det har vi også,« siger Jan Larsen, der dog ikke har noget imod også at hjælpe med praktik.

»Hvis din familie har det godt, præsterer du også bedre. Så det er sgu vigtigt for ham – og os – at det hænger sammen,« slutter direktøren.

Andre læser også