Henrik Kronborg er i eftermiddag blevet præsenteret som ny U20-landstræner på et pressemøde i Horsens.

Som ventet bliver det 41-årige Henrik Kronborg, der efter sommerens EM-slutrunde overtager jobbet som cheftræner for det danske U20-landshold.

Det sker, når Ole Nørgaard efter 14 år i DHF-systemet skifter til et trænerjob i Herre Håndbold Liga-klubben Skjern.

- Allerede for et halvt år siden tilknyttede vi Henrik Kronborg som assistent for Ole Nørgaard, og med sin erfaring og positive tilgang til arbejdet er ansættelsen af Kronborg som chef optimal, når det enestående talentarbejde i dansk U-håndbold skal fremtidssikres, siger landstræner Ulrik Wilbek, der på det sportslige plan bliver den tidligere Helsingør-spillers øverste chef.

Henrik Kronborg er ikke ukendt med arbejdet med de danske talenter. I perioden 2005 til 2007  fungerede han også som assistent.

Som spiller nåede teknisk begavede Kronborg blot en enkelt landskamp. Det var i maj måned 1993, hvor Danmark i en kamp i EM-kvalifiaktionen spillede 21-21 mod Ukraine på udebane i Kiev-forstaden Brovary. Forinden havde han spillet 12 Y-landskampe og 33 kampe på det danske U-landshold.

En klub-trænerkarriere i talentudviklingens tegn kulminerede indtil videre, da Kronborg i sidste sæson førte Nordsjælland Håndbold frem til en fjerdeplads i kampen om DM.

I denne sæson har Henrik Kronborg sammen med assisterende landstræner Peter Bredsdorff-Larsen ansvaret for KIF Kolding i mændenes håndboldliga. Jobbet som U21-landstræner er kun på halv tid. Derfor kan Henrik Kronborg godt fortsætte som assistent i Kolding. Rygter har dog de seneste stykke tid sendt Henrik Kronborg til AG København som ny assistenttræner.