Et ubetænksomt øjeblik, og EM-drømmen kan smuldre.

Det er med coronasmitte-truslen dinglende i et hestehår over hovedet som et damoklessværd, at de danske spillere hver dag bevæger sig rundt på det efterhånden berygtede og corona-inficerede spillerhotel i Budapest.

Og det er et hårdt pres konstant at være under, fortalte landstræner Nikolaj Jacobsen, efter at danskerne mandag aften havde sikret billetten til semifinalen.

»Man skal hele tiden påpasselig, og man skal tænke over alle de små skridt og handlinger, man laver. Så jeg håber også, at den her semifinalebillet kan lette hovederne lidt.«

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Danskerne har i de seneste slutrunder levet med coronatruslen, men med omikron-variantens vilde rasen er presset ekstra tungt.

»Det er et meget mærkeligt miljø at være i. VM i Egypten var noget ekstremt noget, og OL i Tokyo var også meget underligt. Men her skal man jo passe endnu mere på,« lød det fra landstræneren landstræneren.

Og selvom danskerne bor på et hotel, hvor coronavirussen spøger på gangene, er landsholdet sluppet meget billigt - med blot et enkelt smittetilfælde til Hans Lindberg.

»Vi må jo gøre noget rigtigt. 7-9-13,« konstaterede landstræneren.

Hvad gør I konkret?

»Vi tænker hele tiden over de små ting.«

»Bruge handsker, når vi spiser. Lade være med at røre nogle overflader med hænderne – bruge trøjen eller jakken i stedet. Bruge vores værelseskort, når vi skal trykke på knapper i elevatoren.

»Alle de ting, der gør, at man ikke lige sætter hånden på en overflade, hvorefter næsen så klør lidt – og så er man fanget.«

Og Nikolaj Jacobsen havde stor ros til sine spilleres disciplin på det berygtede hotel.

»Jeg kan se, hvor påpasselige, de er. Hvis de lige kommer til at åbne en dør med hånden, er det hurtigt hen og få vasket hånden med lidt håndsprit.«

Danmark møder onsdag Frankrig i den sidste mellemrundekamp. På fredag står den på semifinale.

Andre læser også