Det lugter allerede lidt af en VM-farce.

Den danske landstræner, Nikolaj Jacobsen, slog en lidt opgivende latter op, da han ved torsdagens presseseance blev konfronteret med, at der sad omkring 1.000 tilskuere på lægterne, da VM onsdag blev skudt i gang med kampen mellem de egyptiske værter og Chile

»Hahaha … Ja … Det kommer vel ikke som en overraskelse!«

Forud for slutrunden lød det først, at den egyptiske præsident for det internationale håndboldforbund (IHF), Hassan Moustafa, havde i sinde at lukke over 3.000 tilskuere ind til kampene. På trods af at coronaen også har lagt det egyptiske sundhedssystem ned.

Foto: MOHAMED ABD EL GHANY
Vis mere

Men for et par dage siden kom der en kontramelding fra IHF – ingen tilskuere ville blive tilladt til kampene! Men så sad der alligevel omkring 1.000 håndboldfans til åbningskampen.

»Jeg ved ikke, om det er på grund af åbningsceremonien, og der har været nogle meget, meget fine gæster til stede. Nu må vi se, om det er noget, der fortsætter til dagens kampe eller til Egyptens kampe,« fortæller Nikolaj Jacobsen.

»Så er det selvfølgelig noget, der skal tages hånd om.«

Anfører Niklas Landin var også ret overrasket over, at der pludselig var tilskuere på lægterne. Han hørte faktisk først om det ved presseseancen.

Foto: MOHAMED ABD EL GHANY
Vis mere

»Det var jeg ikke helt klar over. At der sad 1.000? Det ved jeg ikke, hvad jeg skal sige til. Jeg så det ikke, men jeg havde da en fornemmelse af, at de havde droppet tilskuerne. Men nu må vi se.«

»Jeg er spændt på vores kamp i morgen, hvor vi må se, hvad der dukker op af tilskuere. Jeg tror ikke, der kommer særligt mange,« lyder det fra Landin.

Bundrutinerede Lasse Svan Hansen er også forundret over de egyptiske værter.

»Det er selvfølgelig noget, som vi stiller os undrende overfor, hvis det er, at det er tilfældet. Vi var blevet lovet, at der ikke var nogen tilskuere, og så er jeg helt med på, at der skal være nogle officials og sikkert også nogle fornemme mennesker, som skal have adgang til kampene, og det er også okay.«

»Men at lukke 1.000 tilskuere ind, hvis det er tilfældet – det er jo igen ikke det, vi var blevet lovet fra start.«

Danmark indleder VM fredag klokken 20.30 – mod Bahrain.