Danmark og Spanien måtte i forlænget spilletid efter stor dramatik, da Danmark tabte VM-finalen i håndbold.

Alger. De danske U21-herrer var tæt på at sikre det første VM-guld i 12 år søndag, men efter et stort drama måtte Danmark nøjes med sølvmedaljer.

De spanske europamestre vandt efter forlænget spilletid 39-38, da Spanien afgjorde opgøret få sekunder før tid.

Danmark sikrede finalepladsen lørdag aften, da de franske verdensmestre på imponerende vis blev besejret 37-34.

Da Spanien senere lørdag besejrede Tyskland 26-21, bookede de spanske europamestre billet til at møde Danmark.

De danske spillere var bagud 16-18 efter de første 30 minutter, og seks minutter inde i anden halvleg var Spanien stadig i front med to mål.

Føringen blev dog udbygget til 23-20, inden Danmark kom bedre med, og Lasse Møller reducerede to gange til både 23-25 og 24-25.

Samme Lasse Møller var også mand for at udligne til 25-25 med et kvarter igen, inden Spanien tog en timeout.

Mathias Bitsch steg til vejrs og bankede bolden i mål til dansk 26-25-føring, men spanierne fik udlignet og bragte sig foran.

Bitsch fik også udlignet til 27-27 for Danmark efterfølgende i den hektiske slutfase.

Lasse Møller hamrede Danmark foran igen. Der blev udlignet fra spansk side, inden Mathias Bitsch bragte Danmark foran 29-28 med ti minutter igen.

Tre scoringer i træk bragte dig Spanien foran med to mål, men det var tæt til sidste fløjt.

Med tre minutter igen var Danmark bagud 32-33, men Frederik Ladefoged fik udlignet fra stregen.

Med få sekunder tilbage var Danmark foran 34-33, men Spanien fik udlignet, hvorefter Danmark fik tildelt et straffekast, da Spanien dækkede op i feltet.

I sidste sekund misbrugte Lasse Møller muligheden, og finalen skulle derfor ud i forlængelse.

Forlængelsen blev tæt. Ved 37-37 scorede Lasse Møller, men spanierne udlignede.

I slutfasen misbrugte Christian Olesen fra fløjen, og med få sekunder igen satte Spanien den afgørende scoring ind i et tomt dansk mål.

Danmark vandt senest VM-guld i U21-håndbold for herrer i 2005. I 2009, 2011 og 2015 fik de danske U21-herrer sølv.