Danmark dominerer i verdens bedste håndboldliga.

I den tyske Bundesliga hamrer de danske stjerner nemlig mål ind på samlebånd.

Hele fire danskere ligger i top-5 på topscorerlisten, og det er noget, der nærmest får B.T.s håndboldkommentator, Johnny Wojciech Kokborg, til at tabe pusten.

»Det er jo grotesk at kigge på topscorerlisten. Det er helt vildt, hvor meget danskerne dominerer i verdens bedste liga. Findes der andre sportsgrene, hvor den danske dominans er så opsigtsvækkende? 'Det er helt uhørt,« lyder det.

Mathias Gidsel har scoret flest mål i Bundesligaen i denne sæson.
Mathias Gidsel har scoret flest mål i Bundesligaen i denne sæson. Foto: Andreas Gora/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

På trods af den danske dominans, så er der dog stadig et par af de rød-hvide stjerner, der har svært ved at finde vej til landstræner Nikolaj Jacobsens landsholdstrup de senere år.

»Det siger alt om den vanvittigt store danske bredde på herresiden, at Casper U. Mortensen ikke er i nærheden af landsholdet, og at Lasse Andersson først bliver udtaget efter en skade til Simon Pytlick. Alligevel bomber de Bundesligaen i stykker,« fortæller Johnny Wojciech Kokborg.

Den danske landsholdsstjerne Mathias Gidsel topper i øvrigt listen med imponerende 75 mål efter blot 10 kampe.

Og værd at bemærke, er den 42 årige landsholdsveteran Hans Lindberg også at finde højt på listen.

»Man må bare tage hatten af for Lindberg. Han er blevet dømt ude mere end én gang, og alligevel fortsætter han imponerende for Füchse Berlin. Endda på så højt niveau, at Nikolaj Jacobsen ikke kan se bort fra ham til landsholdstruppen,« siger B.T.s håndboldkommentator.

Nikolaj Jacobsens mandskab samles i næste uge, hvor de skal møde Norge, Spanien og Holland ved Golden League-stævnet.

Kampe, der bliver en vigtig prøve for landsholdet inden EM-slutrunden i januar.