Lyt til artiklen

Som optakt til næste måneds håndbold-VM har en række danske landsholdsspillere været i kløerne på bodypainteren Monty Knowles. Kan du gætte, hvem der er hvem?

Kig godt på billederne. Gemt bag hvide, røde, sorte og blå farver finder man blandt andre håndboldspilleren Louise Burgaard.

»Jeg er glad for billedet,« siger venstrehåndsskytten fra FC Midtjylland og tilføjer:

»Der er jo håndbold-VM på dansk grund om få uger. Så lederne i DHF spurgte, om jeg havde lyst til at deltage i en atypisk promovering af arrangementet. Svaret var ja. Og det har jeg ikke fortrudt.«

Louise Burgaard bodypaintet af kunstneren Monty Knowles
Louise Burgaard bodypaintet af kunstneren Monty Knowles Foto: Monty Knowles
Vis mere

Louise Burgaard roser i samme åndedrag bodypaint-kunstneren Monty Knowles, der er født og opvokset i byen Nassau på Bahamas.

»Den overordnede idé var, at han skulle vise os landsholdsspillere i en både krigerisk og kunstnerisk situation. På en måde ser vi jo os selv som krigere, der ved VM skal ud på en stor mission. Opgaven er løst fint, og alt i alt synes jeg, at der er kommet både gode og atypiske billeder ud af fotoseancen,« siger hun.

En bodypaintet udgave af Anne Mette Hansen
En bodypaintet udgave af Anne Mette Hansen Foto: Monty Knowles
Vis mere

Men Louise Burgaard måtte sætte en lang arbejdsdag af til projektet.

»Alle streger på min krop er lavet med hånden, og det varede 9-10 timer at få mig malet færdig,« siger Louise Burgaard med et smil.

Kristina Kristiansen - også kendt som Mulle - i bodypaintet udgave
Kristina Kristiansen - også kendt som Mulle - i bodypaintet udgave Foto: Monty Knowles
Vis mere

Hun er ikke den eneste landsholdsspiller, som DHF på denne måde bruger i sin promovering af håndbold-VM. Også Lotte Grigel, Trine Østergaard, Kristina Kristiansen og Anne Mette Hansen er blevet malet og fotograferet af den caribiske bodypaint-kunstner.

Lotte Grigel
Lotte Grigel Foto: Monty Knowles
Vis mere

»Nu ser vi frem til VM. Det er meget specielt, at turneringen spilles på dansk grund. Vi håber naturligvis på at gøre det så godt som muligt. Men det er endnu for tidligt at melde en officiel målsætning for vores deltagelse ud,« siger Louise Burgaard.

Trine Jensen
Trine Jensen Foto: Monty Knowles
Vis mere

VM indledes for Danmarks vedkommende 5. december med kamp i Jyske Bank Boxen i Herning mod Japan. Ugen før tester landsholdet formen ved en fire-nationers-turnering i Spanien mod værterne, Angola og Tunesien.