Team Esbjerg, Herning-Ikast og Viborg HK hentede alle sejre i første af to kampe om pladser i gruppespillet.

Første opgør i sidste kvalifikationsrunde før gruppespillet i kvindernes EHF Cup blev en succes for de danske håndboldhold.

Både Team Esbjerg, Herning-Ikast og Viborg HK hentede sejre på hjemmebane, og det efterlader dem i en fornuftig position før returopgørene i næste uge.

Team Esbjerg var første danske hold i aktion. Holdet havde besøg af Paris 92, og det så ud til, at esbjergenserne skulle snuppe en sikker sejr.

Esbjerg var foran 26-20 med 12 minutter igen, men så indledte det franske mandskab et comeback.

Esbjerg gik i stå og måtte tage til takke med en sejr på 29-28. Det skuffer Esbjerg-målmand Sandra Toft.

- Jeg står med en lidt mærkelig følelse. Vi førte med seks mål, og jeg kan ikke rigtig forstå, hvordan de næsten indhentede os. Men det må ikke ske, siger hun til Team Esbjergs hjemmeside.

Også cheftræner Jesper Jensen var ærgerlig over, at holdet måtte nøjes med en smal sejr.

Jeg er glad for sejren, men når man på et tidspunkt fører med seks mål, kunne det selvfølgelig være blevet til nogle flere mål, siger han.

Anderledes sikker endte Herning-Ikast Håndbolds sejr over det rumænske tophold SCM Ramnicu Valcea med at blive.

Herning-Ikast vandt duellen 22-16 og skaffede et godt udgangspunkt før returopgøret. Første halvleg var en særdeles målfattig affære, hvor holdene tilsammen scorede 12 mål.

Men efter pausen fandt hjemmeholdet målformen frem, og med seks mål hver blev Helene Fauske og Trine Troelsen topscorere for Herning-Ikast.

Viborg HK var det tredje danske hold i aktion lørdag, da serbiske Zork Jagodina var på besøg og blev slået 31-16.

Viborg startede godt, men gik lidt ned i kadence mod slutningen af første halvleg.

- Jeg synes, at cifrene lyver, sagde assistenttræner Susanne Wilbek på Viborgs livestream ved pausen, da Viborg var foran 15-9.

Sejren blev da også større efter pausen, og Viborg kan i næste uge rejse til Serbien med halvandet ben i gruppespillet i EHF Cuppen.