Krisen kradser i Håndbold Liga-klubben HC Midtjylland.

Mandag aften tabte de efter et dramatisk opgør til bundholdet Sønderjyske, og nu meddeler klubbens formand Thomas Hintze, at man af økonomiske årsager risikerer at måtte trække sig ud af dansk herrehåndbolds bedste række til nytår.

»Konkret mangler vi mellem tre og fem mio. kroner for at gøre sæsonen færdig og være gearet til den ny sæson,« siger Thomas Hintze og tilføjer:

»Jeg solgte mit firma (Rød Billet, red.) i sommer. Hidtil har jeg dækket mellem 80 og 90 procent af budgettet, og det har jeg ikke mulighed for længere. Min pengetank kan jo slet ikke sammenlignes med Joakim von Ands. Kort sagt: Jeg har budt op til dans, men der skal være flere, der vil danse end mig.«

Thomas Hintze har orienteret klubbens 16 kontraktspillere om problemerne.

»Nu skal vi have en afklaring på fremtiden. Hvad kan vi i næste sæson? Og kan vi intet, så skal vores projekt lukkes ned på en ordentlig måde. Der er jo ikke noget ved, at lægge fire mio. kroner i et hul, hvis udsigterne for at drive herrehåndbold på dansk topniveau i det midtjyske er lig nul. Jeg har sagt til spillerne, at det ikke er sådan, at vi lukker i morgen, men hvis det ender med lukning, vil vi hjælpe dem videre på bedst mulige vis med de penge, vi har tilbage,« siger Thomas Hintze.

Han vurderer, at HC Midtjyllands fremtid ikke tegner speciel lys

»Klubben er i overvejende fare for at måtte lukke. Men jeg vil helst ikke sige noget før 1. december. Frem til denne dag har vi nogle arbejdsgrupper i gang med at kigge på de muligheder vi har,« siger Thomas Hintze.

HC Midtjyllands sportschef Morten Secher ærgrer sig over, at klubben mangler kapital for at køre sæsonen færdig.

»Så længe jagten på ny kapital foregår, kommer vi ikke til at tegne nye kontrakter. Det er selvfølgelig ærgerligt, men det er sådan det er,« siger han.

Det er langt fra første gang i dansk håndbold, at en topklub har økonomiske problemer:

Eksempelvis begærede Håndbold Spiller Foreningen i efteråret 2013 Aalborg DH konkurs efter klubben ikke betalte løn til spillerne, og året efter måtte Vejen EH erklære sig konkurs, da heller ikke de kunne udbetale løn. Hertil kommer at AG København måtte lukke, og at  traditionsklubber som Viborg HK og GOG har haft perioder med svigtende likviditet.

Frank Smith, der er turneringschef i Dansk Håndbold Forbund fortæller, at der i tilfælde af HC Midtjyllands udtrækning af ligaen kan ske to ting.

»Hvis det ender med et konkursdekret, bliver klubbens licens givet tilbage til moderklubben (Herning FH, red.), ligesom de bliver rykket to rækker ned. Hvis man vælger at trække holdet, forsvinder turneringslicensen helt ud af den blå luft. Det betyder, at de må starte forfra i laveste turneringsrække, hvis de fortsat ønsker at være en del af håndbold-Danmark,« siger Frank Smith, der håber, at det ikke kommer til at gå så vidt:

»Det vil ødelægge turneringen. Desuden vil en række spillere, trænere og ledere blive arbejdsløse, hvilket vil være dybt ulykkeligt. ,« siger Frank Smith.

HC Midtjylland ligger nummer ni den bedste danske herrerække, 888Ligaen