Trods et stort udfald i første halvleg endte Danmark med at vinde kæmpestort over Norge i den første EM-test.

Hvis man vil vinde EM-guld - og det vil Danmark - så skal man kunne besejre et middelmådigt landshold som Norge. Uden nævneværdige problemer.

Sådan endte det da også, da Ulrik Wilbeks tropper besejrede Norge 34-22 i den første af tre EM-testkampe i Frankrig. Men selvom det blev til en ciffermæssig sikker dansk sejr, så afslørede kampen samtidig, at der stadig er plads til forbedringer i Danmarks spil.

Specielt i første halvleg, hvor danskerne efter en fin start med føring på 8-4 slog helt op i banen i ti minutter. Det takkede Norge for od udnyttede det danske blackout til at vinde perioden 8-1. Den slags er der ikke råd til under EM, når Danmark - forhåbentligt og formentligt - skal ud i de afgørende kampe om medaljerne.

Det må også have givet Ulrik Wilbek et par panderynker ekstra, eftersom landstræneren har indskærpet overfor spillerne, at han ikke vil tolerere den slags mentale udfald.

Djævlens advokat vil minde om, at det er en træningskamp, spillerne passer på ikke at blive skadet, og resultatet er ligegyldigt. Det er også en valid pointe. Men det harmonerer ikke med oplægget, som var, at Norge skulle straffes fra start for at revanchere det rædderlige nederlag, som Danmark fik mod nordmændene for to måneder siden ved Golden League i Oslo, hvor Norge bankede Danmark 32-26.

Som assistenttræner Klavs Bruun Jørgensen formulerede det inden kampen:

- Der er ingen grund til at gå ud og pisse sådan en kamp væk så tæt på en slutrunde.

Men det var altså lige præcis, hvad Danmark var i gang med. Mod slutningen af anden halvleg fik Danmark dog strammet op, så pausestillingen var 13-15.

Og fra anden halvlegs start havde Wilbek så fået forklaret spillerne, at han ville have fuld koncentration hele vejen rundt. Det fik landstræneren så. Danmark knuste Norge i en ren magtdemonstration og blæste dem ud af halgulvet i Paris. Forsvaret stod godt, angrebet fik for alvor sat tempo på, og kontrafasen var tæt på perfektion.

Danskere vandt isoleret set anden halvleg 21-7, og efterlod altså ingen tvivl om, at de er flere klasser over Norge, som dog - og det er en del af forklaringen på storsejren - leverede en pinlig dårlig indsats i de sidste 30 minutter med et hav af tekniske fejl.

Søndag venter endnu en EM-test, når Danmark for alvor bliver testet mod de stærke franske værter. Det er endnu uvist, om forsvarsspecialist Klaus Thomsen og Anders Eggert bliver en del af den kamp. Eggert blev testet før kampen mod Norge, men måtte opgive på grund af problemer med den ene læg. Thomsen er ramt af sygdom, og efter første halvleg af lørdagens kamp måtte han kapitulere.