FC Midtjylland dropper håndbolden.

Superligaklubben meddeler på sin hjemmeside, at man har solgt samtlige aktier i FC Midtjylland Håndbold.

Det sker med øjeblikkelig virkning, og køberne er en investorgruppe, der består af 'lokale og regionale personer'.

»Da Matthew Benham købte FC Midtjylland forpligtede han sig til økonomisk at sikre den fremtidige drift af håndboldklubben. Han forstod, at håndbold er en vigtig del af elitemiljøet i Ikast og bidrager positivt til brandingen af FC Midtjylland,« siger FC Midtjyllands bestyrelsesformand Rasmus Ankersen:

»Lidt mere end tre år senere er tiden nu kommet til at give stafetten videre til lokale kræfter. Jeg er meget tilfreds med, at vi har fundet en løsning, hvor vi fortsat vil have et tæt samarbejde omkring at videreudvikle elitemiljøet i Ikast, og samtidig får håndboldklubben en ambitiøs ejerkreds, der kan flytte den til det næste niveau.«

Klubben kan ikke skifte navn midt i en igangværende sæson, men det sker i stedet fra næste sæson. Yderligere informationer om alt dette vil ske på et pressemøde 20. november.

Under FC Midtjylland Håndbold-navnet har klubben vundet flere store titler:

  • Det er blevet til tre gange DM-guld i 2011, 2013 og 2015.
  • Det er blevet til en triumf i Cup Winners Cup i 2015.
  • Det er blevet til triumf i EHF Cup i 2011.

Den nuværende bestyrelsesformand i FCMs håndboldafdeling siger:

»Vi ser et stort potentiale i håndboldklubben, og det er lykkedes os at samle en bred investorgruppe, der er indstillet på at fortsætte de stærke resultater, som FCM Håndbold har leveret både nationalt og internationalt igennem de senere år,« siger Lars Gantzel Pedersen.

FC Midtjylland Håndbold ligger nummer tre efter ni spillede kampe i HTH Go-ligaen, men klubben har lige så mange point som førerholdet, København Håndbold. Det midtjyske hold er desuden med i Champions League.

Andre læser også