Eksperter kalder ham for en af verdens bedste håndboldtrænere.

Men tidligere i trænerkarrieren overvejede den danske landstræner Nikolaj Jacobsen faktisk helt at droppe trænergerningen.

Det gjorde han, fordi andre mennesker forsøgte at ændre hans personlighed.

Se øverst BTs håndboldkommentator vurdere Danmarks chancer til EM

»Jeg overvejede faktisk, om jeg skulle stoppe, fordi det var ikke den måde, jeg havde lyst til at være på eller gøre tingene på,« siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Ud over at være dansk landstræner, så er Nikolaj Jacobsen også træner i den tyske Bundesliga-klub RheinNeckar Löwen, som han har styret til mesterskabsguld i de to sidste sæsoner.

Og nu håber alle danskere på, at Nikolaj Jacobsen også kan styre de danske drenge til guld ved EM i håndbold, der starter fredag i Kroatien.

Men det lå ikke ligefrem i kortene, at Nikolaj Jacobsen skulle blive dansk landstræner tidligt i sin karriere, fortæller han til håndboldmagasinet ’Bents’.

»Jeg havde en oplevelse i mine tidlige år som træner, hvor der var rigtig mange, der forsøgte at ændre på den person, jeg var. Det halve år, hvor man ligesom sagde, at jeg skulle prøve at lave nogle ændringer, var et halvt år, hvor jeg overhovedet ikke havde noget sjov ved at være træner,« siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT og tilføjer.

»Jeg overvejede faktisk, om jeg skulle stoppe med det, fordi det var ikke den måde, jeg havde lyst til at være på eller gøre tingene på.«

Nikolaj Jacobsen taler om dengang, han var assistenttræner for Bjerringbro-Silkeborg i perioden 2007-2011.

Klubben fik en ny direktør i perioden, og Nikolaj Jacobsen fortæller, at den nye direktør gjorde det på en anderledes metode. Blandt andet omkring mentaltræning og inddeling af spillerne. Og de metoder passede slet ikke ind i den danske landstræners mindset.

Nikolaj Jacobsen gav dog ikke op. Han fortsatte med at gøre tingene på sin egen måde, det måtte bære eller briste. Og det var tilsyneladende en god ide. For i 2013 endte han med at skrive under på sin første kontrakt som cheftræner i Aalborg Håndbold.

Danmark spiller sin første kamp under EM lørdag mod Ungarn.

Se også