HC Midtjylland er tæt på at lukke og slukke og forsvinde fra det danske håndboldlandkort. Klubejer Thomas Hintze har reelt smidt håndklædet i ringen og er klar til at begære klubben konkurs efter flere måneder med store økonomiske problemer.

Hintze havde sat en deadline fredag kl. 12.00 for den investorgruppe, som har været i spil til at overtage klubben og den tilhørende milliongæld. Men investorgruppen gav ikke lyd fra sig.

Derfor har Thomas Hintze taget konsekvensen og indkaldt til ekstraordinær generalforsamling d. 29. marts, hvor han vil begære klubben konkurs.

»Der er ingen grund til at trække pinen ud mere end højst nødvendigt. Der er ikke kommet nogen penge, og derfor kan klubben ikke køre videre,« siger Hintze.

Der resterer lige nu tre runder af herreligaen, men ’af sportslige hensyn’, som Hintze formulerer det, overvejer han at trække HC Midtjylland ud af herreligaen før den sidste kamp d. 28. marts – altså dagen før den ekstraordinære generalforsamling, hvor klubben formentlig endegyldigt bliver erklæret konkurs.

”Nu spiller vi de næste to kampe i håbet om, at der kommer nogen i 11. time og redder klubben. Men hvis vi ved, at vi går konkurs, så er der ingen grund til, at vi spiller den sidste kamp, så kan vi lige så godt trække os, så det er os og ikke Tønder (der indtager sidstepladsen, red.), som rykker direkte ned.”

Hvor stor er chancen for, at nogen kommer og redder jer i 11. time?

»Den er lig nul, tror jeg. Hvis nogen ville komme med millionerne, så havde de jo nok gjort det nu,« siger Thomas Hintze.

HCM-ejeren er ærgerlig over, at det er kommet så vidt både for spillerne og klubben, men han mener ikke, han kunne have gjort noget anderledes, siden han kom ind i klubben i 2015.

»Vi har gjort det pænt og ordentligt overfor spillerne, som jeg selv har betalt løn siden november. Og fra næste måned er de dækket af Lønmodtagernes Garantifond frem til juni, hvor de går på sommerferie,« siger han og fortsætter:

»Dengang jeg kom til, havde klubben lukket og slukket, hvis ikke jeg havde reddet den. Jeg overtog en klub med en gæld på 4,7 millioner, og nu er gælden cirka 2,5 millioner, så det er jo gået den rigtige vej. Vi har gjort flere ting rigtige i den her proces, og der er kommet flere tilskuere i hallen, men erhvervslivet vil åbenbart ikke tophåndbold i Herning, og så kan det bare ikke lade sig gøre at drive en håndboldklub på det niveau,« lyder det.

Hvad har HC Midtjylland kostet dig?

»17 millioner eller deromkring. Men sådan er det.«

Er der noget, du fortryder?

»Jeg fortryder selvfølgelig lidt, jeg valgte Herning. Jeg kunne lige så godt have givet en anden klub en masse penge, og så var det måske endt med et dansk mesterskab. Eller fordelt pengene ud på flere klubber. Men nu er det endt, som det er, og det er selvfølgelig ærgerligt,« siger Thomas Hintze.