Danmark stiller i stærkeste opstilling i fredag aftens semifinale mod Rusland ved håndboldkvindernes U19-EM

Optimismen på det danske U19-kvindelandshold i håndbold er før EM-semifinalen fredag aften i Kolding mod Rusland stor.

- Jeg er nervøs, men glæder mig helt vildt til kampen. Vi vandt over dem med et mål i fjor (VM-finalen for U18-landshold, red.). Det tror jeg, at vi kan gentage. Men det bliver uhyggeligt svært. Russerne har indtil videre spillet en flot slutrunde, siger landsholdets playmaker Nadia Offendal.

Hun har vinderrecepten klar.

- Vi skal være fuldt koncentrerede. Desuden skal vi være klar til at fighte 100 procent. Russerne har et fysisk stærkt hold, som bruger alle midler. Det skal vi også være klar til.

Landsholdskammeraten Anne Mette Hansen, der ligger nummer syv på EMs topscorerliste med 27 fuldtræffere, betegner den danske slutrunde-deltagelse hidtil som en stor succes.

- Ganske vist har vi undervejs tabt til Holland. Men nu er vi i semifinalen. Det var det mål, vi satte os inden turneringen gik i gang. Men jeg både håber og tror, at vi vinder over Rusland og dermed spiller os i finalen, siger Anne Mette Hansen, der til daglig spiller i 1. divisionsklubben Ajax.

- Her har jeg tænkt mig at blive. Jeg føler, at min udvikling som håndboldspiller sagtens kan fortsætte i den næstbedste danske række. Min ultimative drøm som håndboldspiller er, at jeg på et tidspunkt kommer på A-landsholdet, siger Anne Mette Hansen.

Heller ikke Nadia Offendal har tænkt sig at søge nye græsgange.

- Jeg trives i HC Odense. Lige nu tænker jeg dog allermest på EM. Forhåbentlig besejrer vi Rusland, og så er der dømt finale mod enten Norge eller Ungarn (søndag, red.). Når vi den, vil det være rigtig stort, siger Nadia Offendal, der ikke var født, da Danmark ved ungdoms-VM i 1987 vandt sølv og dermed satte en enestående udvikling i gang og som senere blandt andet er resulteret i tre olympiske mesterskaber på seniorplan.

- Jeg kender den danske håndboldhistorie ganske udmærket. Faktisk er Anja Andersen et af mine idoler, siger Nadia Offendal.

Danmark, der spillede sig i EM-semifinalen ved onsdag aften at besejre Ungarn 22-19, stiller i kampen mod Rusland i stærkeste opstilling.

Andre læser også