Danmark bankede Ungarn, og håndboldherrerne er nu klar til at spille VM-semifinale fredag

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Danmark er semifinale-klar ved VM, efter Ulrik Wilbeks landshold besejrede Ungarn 28-26i en kamp, hvor specielt en forrygende første halvleg giver tro på, at det kan blive til metal af sjoveste karat ved slutrunden i Spanien.

Men en anden halvleg gav til gengæld også stof til eftertanke, da de danske herrer spillede som nat og dag i de to halvlege.

Fundamentet til semifinalepladsen blev lagt i en fantastisk første halvleg, hvor Niklas Landin og ikke mindst Hans Lindberg, som med konge-håndbold viste, hvorfor han har tilnavnet 'Majestæt', gik forrest og sikrede Danmark avancement.

Kampen blev indledt med et dansk stormvejr, som blæste Ungarn fuldstændig omkuld. Inden ungarerne havde fået set sig om, var de håbløst bagud. Danmark fløj ud af starthullerne og satte sig på opgøret med overlegne føringer på 5-1, 9-3, 12-5, 15-8 for så at gå til pause foran 18-11. D

Og det det suveræne danske spil pillede hurtigt modet ud af ungarerne. Specielt i angrebet havde Ungarn det enormt svært over for det danske forsvar, der sejlede rundt i gruppespillet, men nu endelig har fundet fast grund under fødderne. Det kan besætningen ikke mindst takke kaptajn Kasper Nielsen for, som igen var stærkt spillende.

Bagved et godt forsvar stod så fantastiske Niklas Landin, der lukkede fuldstændig ned og havde en uhørt redningsprocent på 73 midtvejs i første halvleg. Den kombination frustrerede tydeligt Ungarns angreb, der blev desperate og lavede den ene fejl efter den anden - og det lukrerede danskerne iskoldt på med et hav af kontrascoringer. I det hele taget er det svært at sætte en finger på noget som helst ved den første halvleg, som Danmark leverede. Smukke, gennemspillede angreb, effektiv kontrascoring, Nøddesbos signaturscoring på en skruebold og drøn fra distancen fra bagspillerne. Den eneste minimale dårligdom, der var at finde, skulle da lige være, at Anders Eggert på sit 21. straffekastforsøg i turneringen brændte for første gang - og dermed misser muligheden for at slå Lars Christiansens på 23 straffescoringer i træk rekord fra EM-guldtriumfen i 2008. Vil man nu virkelig grave efter noget at forbedre, kunne man også hæfte sig ved, at Mikkel Hansens skud fra distancen stadig ikke er så skarpe som tidligere set.

Når et hold leverer så godt i første halvleg og går til pause med en komfortabel føring, ses det ofte, at holdet falder i niveau fra anden halvlegs start. Det var da også lige præcis, hvad der skete for Danmark, der ikke kom ud til de sidste 30 minutter med samme tænding, som de havde indledt første halvleg. Specielt i forsvaret manglede der den aggressivitet, som havde holdt Ungarn nede før pausen. Men heller ikke angrebet fungerede. I begge ender af banen var superstjernen Mikkel Hansen en halvdyr herre for det danske hold med flere fejl. Derfor fik Ungarn hurtigt spist en bid af den danske føring, og pludselig var Ungarn kun bagud med et par stykker, og kampen var helt åben, og den forrygende håndbold fra første halvleg var pludselig fuldstændig glemt. Til sidst kom Ungarn helt op, og kun takket være en ultravigtig Henrik Møllgaard-scoring fra en spids vinkel i sidste minut, fik Danmark kørt sejren i land uden en absolut sidstesekunds afgørelse.

Dermed er Ulrik Wilbeks tropper klar til en semifinale på fredag, hvor enten Kroatien eller Frankrig venter.