Danmark slog Kroatien, og nu venter Frankrig i den perfekte afslutning på EM på hjemmebane

Danmark skal spille kl. 17.30 søndag.

Som det hele tiden har været meningen, at de skulle. Eller i hvert fald forhåbningen. Og så blev det alligevel til den afsked med en stor slutrunde, man havde ønsket for Ulrik Wilbek.

Og han kan takke Eggert, for det var lækkert, hvad venstrefløjen bød ind med mod Kroatien. Og det var så fint af Landin, og så flot af alle de andre.

På det tidspunkt søndag skal der nemlig spilles guldkamp mod Frankrig. Drømmen om en stor guldfinale på hjemmebanen i Boxen mod Frankrig gik fredag aften i opfyldelse med sejren på 29-27 over Kroatien. Den blev forsøgt smadret af Domagoj Duvnjak, den kroatiske spilstyrer, som de danske spillere selv har yndet at kalde verdens bedste håndboldspiller.

Han gjorde alt det, som assistenttræner Klavs Bruun Jørgensen før kampen fortalte, at det danske hold havde fokus på, men han gjorde det bare så fantastisk godt, at det var svært at dæmme op for.

Han faldt desværre aldrig rigtig i kadence, så han gjorde ondt på danskerne igen og igen. Allerede efter 46 sekunder var han der for første gang, da han bragte Kroatien foran 1-0. Og Mikkel Hansen bød ind til duellen mellem to af verdens bedste, da han udlignede til 1-1.

Boxen kogede, og da Niklas Landin minuttet efter bød ind med en klasseredning, begyndte man at nære forhåbninger om, at det var en aften, hvor Mikkel Hansen og Landin nemt kunne sætte tingene simpelt på plads derfra.

Men det blev svært. For der var godt gang i Kroatiens forsvar, og Danmark var ikke på et eneste tidspunkt foran i 1. halvleg. Danmark gik til pausen bagud 13-15, og det var med en skidt fornemmelse, for Duvnjaks scoring gik ind på slutsekundet, og Danmark var samtidig blevet ramt af udvisning.

Og man kunne have frygtet enden på Danmarks EM-drøm, da det blev til en to minutters udvisning til Michael V. Knudsen, som bragte Danmark to mand i undertal. Men kroaterne brændte det efterfølgende straffe på Green, og så lukkede Landin ellers fuldstændig ned de næste minutter, så Danmark gik uskadt gennem undertallet.

Derfra gik Danmark med tre scoringer i træk for første gang i front ved 16-15, men det var ubehageligt tæt kampen ud. Det så ud til, at Danmark med scoringen til 26-23 med blot ni minutter igen havde skabt et afgørende hul, men kroaterne hang på.

Og da Mogensen fik en udvisning med 74 sekunder igen ved stillingen 28-26 sydede boksen, og den gik amok, da Danmark trods det bragte sig foran 29-26.

Søndag går det nok amok igen.

Hov, giv os lov at vise videoen

Det gør du her

Videoen er klar, når du har klikket på den grønne knap