Det danske herrelandshold i håndbold var på en mildest talt overkommelig opgave søndag aften.

Her vandt Danmark EM-kvalifikationskampen mod Letland med 33-16 i gruppe 1.

Danmark var som gruppevinder allerede på forhånd sikker på deltagelse ved EM-slutrunden i Kroatien i 2018.

Danmark gik ubesejret igennem kvalifikationen og slutter med 11 point på førstepladsen foran Ungarn med ni point.

EM-slutrunden blev en realitet, da Danmark onsdag i denne uge besejrede Holland ude med 36-24.

Inden spillerne kunne gå på sommerferie, skulle der altså først spilles 60 minutters håndbold mod Letland i Kolding.

Danmark var planmæssigt foran med fem mål efter det første kvarter og havde nemt ved at skabe chancer.

Danskerne brændte lystigt fra fløjene i en periode, og Letland fik lov at reducere, inden Jacob Holm øgede til dansk 9-4-føring.

Letland kunne på ingen måde true et dansk landshold uden et væld af profiler. Danmark gik til pause foran 14-5.

Efter pausen mistede opgøret nærmest værdi, da Danmark efter ni minutter var foran 22-8.

26-13 lød føringen til Danmark med ti minutter igen, og sejren var aldrig i fare.

Fredag trækkes der lod til puljerne i EM-slutrunden i Kroatien, som spilles fra 12. til 28. januar i 2018.