Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Torsdag aften tog Danmark en vigtig sejr mod Island i mellemrunden ved EM i håndbold, men om nogle dage er der måske alligevel hår i den indtil videre fejlfrie suppe.

Det er nemlig langtfra utænkeligt, at der er kommet noget coronasmitte ind i den danske trup efter de 60 minutters håndbold i Budapest.

Sådan lyder den ærgerlige melding fra Nils Strandberg. Han tidligere direktør i Statens Serum Institut.

»Der vil altid være en risiko for at blive smittet, når Danmark går på banen, fordi omikronvarianten er blandt os. Og risikoen bliver ikke mindre, når Island har været ramt af positive tilfælde op til kampen. Så bliver risikoen stor,« siger han til B.T. og fortsætter:

Nils Strandberg er tidligere direktør i Statens Serum Institut.
Nils Strandberg er tidligere direktør i Statens Serum Institut. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

»Vi ved, at nytestede personer godt kan bære smitte, så vi må se, om de danske spillere er gået fri i løbet af de kommende to til fire dage.«

Island måtte undvære seks spillere mod Danmark – eksempelvis stjernespilleren Aron Pálmarsson. De positive testsvar begyndte at tikke ind os Danmarks modstander i onsdags, mens det sidste kom sent torsdag eftermiddag.

Der har været over 100 coronatilfælde i EM-trupperne siden 1. januar. Derfor mener Nils Strandberg godt, at der kan sættes spørgsmålstegn ved, om EM i håndbold overhovedet skulle have været afviklet i denne måned.

»Jeg er ikke så bange for deres helbred, men du kan stille spørgsmålet, om det er en fair konkurrence. Coronaen betyder, at flere hold må spille med spillere, som normalt ikke ville være banen.«

»Så rent sportsligt synes jeg ikke, at EM skulle have været afviklet. Når du samler så mange spillere, trænere og dommere på samme sted, vil omikronvarianten i langt de fleste tilfælde få en indvirkning, desværre.«

Danmark blev testet torsdag formiddag i Budapest, og der ventes lige nu på de forskellige spilleres svar.